Férfi kézi: a BL-címvédő komoly megszorításra kényszerül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.19. 19:17
A német HSV Hamburg férfi kézilabdacsapatát is elérték a pénzügyi problémák, a Bajnokok Ligája címvédője csak az elnök, Andreas Rudolph félmillió eurós gyorssegélyének hála tudta tovább folytatni működését, de az világosan látszódik, hogy meg kell válnia néhány játékostól és klubalkalmazottól.

Rudolph szerint a klub átszervezésre szorul, ennek első jeleként elbocsátották az ügyvezető igazgatót, Christoph Wendtet. A 2011-es német bajnok és a BL előző kiírásának győztese várhatóan 7.5-8 millió euróra csökkenti a jelenlegi kilencről a jövő évi költségvetését. A HSV a 2010–11-es szezonnal összehasonlítva több mint kétmillió euróval kisebb bevételre tett szert.

A lejáró szerződésű játékosokkal várhatóan nem hosszabbítanak, így jelentősen átalakulhat Martin Schwalb együttese. Domagoj Duvnjak a Kielbe távozik, de Marcus Cleverly, Davor Dominikovic, Matthias Flohr, Torsten Jansen, Blazenko Lackovic és Zsarko Markovics szerződése sem lesz meghosszabbítva.

Rudolph szerint a várható változások ellenére is a hazai és nemzetközi kupákért harcban álló együttesük lesz, az új ügyvezető igazgató pedig a kézilabdás körforgáson kívülről érkezhet. Az elnök elmondta, a biztonságos jövő érdekében fájdalmas lépéseket is meg kell hozniuk. A jelenlegi anyagi problémákat a kevesebb néző és a várttól elmaradt szponzori bevételek okozták. Egy másik okként jelölte meg a német válogatott gyengélkedését, amely független a klubtól, de az egész ligára hatással van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik