Férfi kézilabda: 45 évesen visszavonul a BL-győztes kapus

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.11. 11:06
null
Sören Rasmussen sikeres pályafutás után vonul vissza (Fotó rehh.dk)
A 2021–2022-es idény végén visszavonul a 41-szeres dán válogatott kapus, Sören Rasmussen – írja jelenlegi klubja, a Ribe-Esbjerg közleménye.


A 45 éves Rasmussen 2018-ban igazolt a dán élvonalban szereplő Ribe-Esbjerghez. Karrierje legszebb éveit a német SG Flensburg-Handewittnél töltötte, 2014-ben Bajnokok Ligáját nyert a csapattal. A dán válogatottal a 2011-es svédországi világbajnokságon ezüstérmes lett.

A kapusnak egyébként 2023-ig volt szerződése jelenlegi klubjával, de megegyeztek a felek ennek korábbi megszüntetéséről.

„Nehéz döntés volt. Kijelenthetem, hogy még mindig jól tudtam teljesíteni. Nehéz elhagyni a klubot, ahol igazán jól éreztem magam, ráadásul egy izgalmas projekt közepén vagyunk. A nyár folyamán azonban már éreztem, hogy elérkezett az idő, hogy befejezzem a huszonöt év kemény edzést a legfelső szinten, helyette várom az új feladatokat, ahol a tapasztalataimmal más módon is tudok segíteni” – mondta el Rasmussen, aki az előző évadban a Herning-Ikast női csapatánál is dolgozott kapusedzőként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik