Ambros Martín: Van hová fejlődnie a Győrnek

BÁLINT MÁTYÁSBÁLINT MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2013.07.19. 15:06
null
Világklasszisok egymás között: Löke (balra) és az érkező Bulatovics gyorsan megtalálta a közös hangot (Fotók: Grnák László)
Hiába a három trófea (BL, bajnoki és Magyar Kupa), a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának spanyol vezetőedzője, Ambros Martín úgy tartja: van miben és hová fejlődnie a világ egyik legerősebb keretét magáénak tudó együttesének. A győriek csütörtökön kezdték el a munkát, soraikban az új szerzeményekkel, Katarina Bulatoviccsal és Bognár-Bódi Bernadettel.

 

– Sokat dolgozott a nyáron?
– Azért pihenésből volt több. De valóban végignéztem jó néhány meccset, kerestem, miben lehetünk jobbak, min kell változtatnunk.

Martín jókedvűen állt munkába
Martín jókedvűen állt munkába

– Pedig győztes csapaton...
– Nehogy azt higgye, hogy nincs hová fejlődnünk. Bőven javíthatunk a védekezésünkön, még többet kell majd futnunk, szóval van dolgunk.

– De a kiindulási alap nem rossz.
– Valóban, komplett a csapat, ismerjük egymást, a rendszert, vagyis most előrébb tartunk, mint tavaly ilyenkor – csak két új játékost kell beépítenünk, de ez nem lesz nehéz.

– Katarina Bulatovics esetében sem?
– Egyáltalán nem. Profi játékos, aki rengeteg ország kézilabda-kultúráját ismeri, játszott Dániában, Montenegróban, Romániában, úgyhogy jól be tud majd illeszkedni, ebben biztos vagyok.

– Vagyis marad a bevált recept.
– Nézze, tudjuk, hogyan értük el a sikereinket, és ehhez akarjuk tartani magunkat. A Valcea elleni, már elveszettnek tűnő párharcot sem elsősorban ott, a pályán nyertük meg, hanem előtte az edzéseken, ahol végig úgy dolgoztunk az egész évadban, mintha mérkőzésen lennénk. Most is ugyanezt kell csinálnunk, csak mindent még egy kicsivel jobban. Ez lesz az idei mottónk: ugyanazt, csak jobban.

– Könnyebb lesz ez a szezon, mint az előző? Elvégre mégiscsak BL-győztesek.
– Ezért mindenki minket akar legyőzni. Ott vagyunk a pole pozícióban, de csak ott – a futam még hátravan, és ha nem tesszük oda magunkat százszázalékosan, könnyen megjárhatjuk. Nagyon komolyan kell vennünk a munkát, aki elégedetten hátradőlne azzal, hogy most már BL-győztes, és nincs több dolga, annak nem volna helye köztünk. De ezek a lányok nem ilyenek.

– Semmivel sem hangzik kevésbé motiváltnak, mint egy BL-győzelemmel ezelőtt.
– Még motiváltabb vagyok. Amióta a BL létezik, csak három csapatnak sikerült dupláznia. Szeretném, ha mi lennénk a negyedikek.

A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN OLVASHATJA HELYSZÍNI EDZÉSRIPORTUNKAT, ÉS MEGTUDHATJA AZT IS, MI VOLT BULATOVICS ÉS BOGNÁR-BÓDI BENYOMÁSA AZ ELSŐ GYŐRI EDZÉSRŐL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik