A Veszprém szerint nincs lefutva a Vujin-ügy

Vágólapra másolva!
2010.10.15. 07:42
null
Mégsem dőlt még el Vujin sorsa? <br />(Fotó: Czerkl Gábor - archív)
A f&eacute;rfi k&eacute;zilabda BL-csoportk&uuml;zdelmek negyedik fordul&oacute;j&aacute;nak k&uuml;sz&ouml;b&eacute;n Veszpr&eacute;mben az edz&eacute;sek mellett azzal is foglalkoznak, marad vagy legk&eacute;sőbb 2012 nyar&aacute;n t&aacute;vozik a klubt&oacute;l Marko Vujin.

Az újabb hétvégi férfi BL-forduló már meg is kezdődött, ám a magyar csapatok csak szombaton lépnek pályára (Veszprém–Kolding, Valladolid–Szeged). Ugyanakkor a BL-meccsek mellett az a hír is izgalomban tartja a sportág barátait, hogy a veszprémi Marko Vujin legkésőbb 2012-től három éven át a THW Kielt erősíti. Az MKB vezetői szerint ennek az ügynek, amely szerdáig csak lappangott, még nem értünk a végére. Állítják: cseppet sem biztos, hogy Vujin két év múlva elhagyja a klubot.

A tehetségének, szorgalmának és kitűnő edzőinek köszönhetően Veszprémben világklasszissá érő Marko Vujin a Nemzeti Sportnak megerősítette, hogy elkötelezte magát a Kielhez, s hozzáfűzte: „Amíg szeretett klubomban, a Veszprémben kézilabdázom, semmi más nem érdekel, csak az MKB sikere a Bajnokok Ligájában és hazai küzdelemsorozatokban."

Korrekt és persze diplomatikus megnyilatkozás, de nem is mondhat mást Vujin, aki tudja, sokat köszönhet Veszprémnek. Azt is hangoztatta, hogy pillanatnyilag ennél többet erről nem szeretne és nem is érdemes beszélni – sokkal fontosabb a következő, a Kolding elleni BL-csata.

Ebben tökéletesen egyetértettek vele az MKB Veszprém higgadtan nyilatkozó vezetői, akik hozzáfűzték: amint túl lesz a gárda a dánok elleni szombati találkozón, biztosan több idő jut arra, hogy Vujin távozásának vagy maradásának fontos kérdésével részletesebben is foglalkozzanak. Elmondták, a csapat érdeke kívánja így, azt pedig, hogy együttesnek mi a legfontosabb, náluk jobban senki se tudja.

A nemzetközi igazolásokra és a német élklubok belső életének jó ismeretére hivatkozva a veszprémiek (akiket a Kielből még egy telefon erejéig sem kerestek Vujin-ügyben) kijelentették: nincsenek meggyőződve arról, hogy eldőlt az átlövő sorsa. Azt állítják: 2012-ig ide köti a szerződése, s ennek a meghosszabbítására is látnak esélyt.

Ha pedig így vélekednek, akkor nyilván lehet valami (ki tudja, mi?) a háttérben. Holott a THW Kiel honlapján – s ennek alapján minden mérvadó német médiumban – tényként jelent meg: Vujin elkötelezte magát és 2012-ben érkezik.

KI LEHET VESZPRÉMBEN VUJIN UTÓDA? A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN A PÉNTEKI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATNAK!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik