A Podgorica ellen kell javítania az FTC-nek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.13. 10:04
null
Szamoránsky Piroska (fehérben) már a tavalyi Eb-n ízelítőt kapott a durva montenegrói védekezésből (Fotó: Török Attila)
A Ferencváros női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájában a Buducsnoszt Podgoricát fogadja Dabason vasárnap este. A férfi EHF-kupa 2. fordulójában a Tatabánya Svédországban lép pályára, míg a Csurgó spanyol ellenfelet lát vendégül.

 

Kőkemény feladat előtt áll a Ferencváros női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájában, persze a tényeket ismerve ezzel nem mondtunk újat. Az első fordulóbeli kilencgólos vereség (23–32) és a dán Midtjylland otthonában mutatott kilátástalan játék után vasárnap Dabason a 2012-es győztes, a nyáron többek között a román Cristina Neaguval (2010-ben a világ legjobb játékosa), a dán Camilla Dalbyval és a horvát Marta Zdericcsel megerősített Buducsnoszt Podgorica ellen kell javítania Elek Gábor csapatának. Igen, kell, mert több vereség nem nagyon fér bele, ha a középdöntőbe szeretne jutni a Fradi.

„A Buducsnoszt a legerősebb csoportellenfelünk, kerete szinte megegyezik a montenegrói válogatottal – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Szamoránsky Piroska, a Ferencváros beállósa. – A tavalyi Európa-bajnokságon már tapasztaltuk, hogy durván védekeznek, a beállóst nem engedik be a hatos vonalra, mert öt méteren védekeznek. A védők egymás kezét fogják, néha kapsz egy-két gyomrost is. Egyfajta futó beállóst kell játszanunk, így megbontva az erős falukat a lövőinknek több lehetőségük lesz.”

Cristina Neagu az előző idényben a Valcea játékosaként sérülése miatt nem játszhatott a Ferencváros elleni középdöntős meccseken, most viszont – immár podgoricaiként – bevetésre kész.

„Az eddigi legnehezebb meccsünkön kellene győznünk, de nagyon fontos, hogy pontokat hozzunk el az FTC otthonából – mondta a román átlövő. – Lépéselőnybe kerülhetnénk a csoportban dán és magyar ellenfelünkkel szemben.”

Nem könnyű megjósolni a találkozó kimenetelét, ezt jól jelzik a Tippmixpro oddsai is. Az oldalon ugyanis a Fradi győzelmével szinte azonos pénzt lehet nyerni, míg a Buducsnoszt sikerével.

A mérkőzésről folyamatosan frissülő cikkben számolunk be oldalunkon.

BAJNOKOK LIGÁJA, NŐK
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)
Dabas, 18.00. Vezeti: Gusko, Repkin (fehéroroszok). Tv: Digi Sport1

ÚJABB TATABÁNYAI HIÁNYZÓK

Vasárnap a nemzetközi porondon pályára lép két férfi csapatunk is. A Grundfos-Tatabánya Svédországban vendégeskedik, míg a Csurgó a spanyol BM Aragónt fogadja az EHF-kupa 2. fordulójának első mérkőzésén.

A két magyar gárda éppen egymás ellen játszott hétközi bajnokit, amelyen a tatabányaiak ugyan bravúros pontszerzésnek örülhettek (26–26), ám lovaglóizom-húzódás miatt elveszítették Damir Djukicot. Debre Viktor vezetőedző gondjai ezzel csak tovább nőttek, ugyanis a Díaz Ivo, Törő Szabolcs, Katzirz Dávid trióra már hosszabb ideje nem számíthat, ráadásul Bodó Richárdot elkapta egy hányásos-hasmenéses vírus, így a 20 éves balátlövő el sem tudott utazni a Lugi HF elleni idegenbeli meccsre.

A bajnoki bronzérmes Csurgó jobb helyzetben van, Imre Vilmos csak a porcműtétből lábadozó, jövő héttől már a csapattal edző Grebenár Gáborra nem számíthat az Aragón elleni első mérkőzésen.

EHF-KUPA, FÉRFIAK
2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
Lugi HF (svéd)–GRUNDFOS-TATABÁNYA KC, 17.00
CSURGÓI KK–BM Aragón (spanyol), 18.00

A visszavágókat október 19-én rendezik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik