MTI/NSOnyomtatott 2009.02.15 14:12 Frissítve: 2011.10.10 02:41

Ezrek vettek részt a Veszprémben tartott Cozma-emlékmeneten

A veszprémiek végeláthatatlan sorokban sorakoztak fel Marian Cozma kinagyított fényképe mögött, a Királynék Városának főutcáját ellepve tették meg a mintegy három kilométeres utat a Veszprém Arénáig, a mai Bajnokok Ligája kézilabda-mérkőzés színhelyéig. A résztvevők csendesen, rendbontás nélkül vonultak végig nemcsak Cozma emléke előtt tisztelegve, de a magyarországi bűnözéssorozat-hullám ellen is tiltakozva.

Másfél kilométer hosszúra nyúlt az emlékmenet
Fotó: Czagány Balázs
Másfél kilométer hosszúra nyúlt az emlékmenet
A meggyilkolt Marian Cozma kézilabdázó tiszteletére rendezett emlékmenet nem sokkal 13 óra után elindult a veszprémi Óváros térről – jelentette az MTI helyszínen lévő tudósítója. A gyilkosság helyszínénél sokan megálltak és mécseseket gyújtottak, virágokat helyeztek el. A szórakozóhely előtt legalább ezer mécses van.

Több ezer ember vonul a Veszprém Arénához az egy-másfél kilométernyi hosszú tömegben. Az Arénában az MKB Veszprém a spanyol Ademar León együttese ellen játszik majd. A menetet rendőrök biztosítják, a mintegy négy kilométer hosszú, a városból kivezető Budapesti utat teljesen lezárták a rendőrök.

A szurkolók méltóságteljesen viselkednek, mindenki csendes, egy hangot sem hallani, az emberek megértették a felhívást, hogy ne hozzanak zászlókat, transzparenseket, és ne kiabáljanak rigmusokat – mondta az MTI-nek a menet elindulásakor Remport Csaba, a Veszprémi Kézilabda Fun Club elnöke.

A menetben feltűnően sok a fiatal, sokan a dzsekijükre, télikabátjukra fehér, 8-as számú pólót húztak Marian Cozma felirattal. A menet élén a kézilabdázó nagyméretű fotóját viszik, amely alatt ez áll: „Soha nem feledünk”.

A veszprémi Patrióta bárban múlt vasárnap hajnalban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, majd a kirobbant verekedésben meggyilkolták Marian Cozmát, a sportklub és a román válogatott kézilabdázóját, két sportoló pedig – a horvát Ivan Pesic kapus és a szerb Zarko Sesum irányító – életveszélyes, illetve súlyos sérüléseket szenvedett.
2022.05.09 14:50:45

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az Éles Kézisuliból nőtt ki a fiatal magyar játékosokra építő, MK-döntős Fejér-B.Á.L. Veszprém.

2022.05.07 23:42:31

Kézilabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Ezzel az attitűddel nem kell semmitől sem félni.

2022.04.25 21:12:58

Kézilabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Többnyire nem is szerencsés, ha egy csapat fejlődéséből kimaradnak lépcsőfokok.

2022.04.22 22:06:37

Kézilabda NAGY PÉTER, VINCZE SZABOLCS

Tizenegy év után először nem a Szeged és a Veszprém játssza a döntőt.

2022.04.22 23:02:05

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Éppen az teszi különösen izgalmassá a hétvégét, hogy mindkét elődöntő kimenetele megjósolhatatlan.