SIMON JÓZSEF jelenti Koppenhágábólonline 2005.04.17 23:12 Frissítve: 2012.02.05 02:43

Nem volt esély a bravúrra

Az újvárosi vezetőknek az okozott gondot a mérkőzés előtt, hogy Ferling hőemelkedéssel vállalja-e a játékot. Végül a válogatott irányító az orvos hozzájárulásával pályára léphetett. A túlcsordulásig megtöltött csarnokban fantasztikus hangulatot varázsoltak a szurkolók, és megérkezett a mérkőzésre Róna Ottó, hazánk dániai nagykövete is, aki közismerten nagy sportrajongó.

A dunaújvárosiak jobbszélsôje, Pálffy Zsuzsa 1999-ben már nyert Bajnokok Ligáját, ezúttal viszont lemaradt a fináléról (Fotó: Danis Barna)
A dunaújvárosiak jobbszélsôje, Pálffy Zsuzsa 1999-ben már nyert Bajnokok Ligáját, ezúttal viszont lemaradt a fináléról (Fotó: Danis Barna)
A norvég Leganger és Pálinger bravúros védéseivel kezdődött a mérkőzés, és öt percig kellett várni az első gólváltásra: Radulovics és Petrovics egyaránt büntetőből volt eredményes. A Dunaferr alig jutott lövőhelyzetbe, mert a hazaiak fegyelmezetten, sok lábmunkával védekeztek. Radulovics és Németh kísérleteit rendre hárította Leganger, akit már a félidő derekán kórusban éltetett a közönség (6-2). A felállt védőfallal szemben mindkét csapatnak nehezen ment a játék, ugyanakkor a gyors leindításokra alig akadt lehetőség. Olykor kapkodtak is a lányok mindkét oldalon, de a dánok lényegesen kevesebbet hibáztak, és Leganger vezérletével nagyobb erőlködés nélkül tartották megnyugtató előnyüket. Kiss Szilárd mester cserékkel próbálta lendületbe hozni együttesét, amelyben Pálinger játszott a legjobban.

A másik oldalon csillogtak a sportág professzor asszonyai, Fridrikas és Petrovics (11-6). Időt kért Kiss Szilárd, a Slagelse kispadjáról pedig még csak fel sem állt Anja Andersen edző, aki helyett segítője dirigálta a hazaiakat. A nemzet Anjája a forróbb pillanatokra, az izgalmasabb csatákra tartogatta közismert, mondhatni, hírhedt magánszámait a bírók és a zsűri befolyásolására. Ezekre tegnap semmi szükség sem volt, hiszen a gyámoltalan újvárosiaknak egy percig sem volt esélyük Anja Andersen tanítványaival szemben.

Radulovics büntetőjét hárította a csereként beálló Schmidt kapus, aki ezzel csak tetézte a Slagelse kapusbravúrjait. A folytatásban igyekezett nagyobb tempót diktálni a Dunaferr, ám Legangernek szinte nem lehetett gólt lőni. Bohus és Pálffy találataival 15-12-re felzárkózott a magyar bajnok, amely irgalmatlanul szenvedett, nagyon akart bizonyítani a minden tekintetben jobb Slagelse ellen.

Az NSO ajánlja:

Eredmények a nemzetközi kupákból:

BAJNOKOK LIGÁJA
Adatbank: Dunaferr SE
A hazaiak elrontott támadásai után azonban a Dunaferr is sorozatban bakizott: ellenfélnek adta, oldalvonalon kívülre dobta a labdát, valamint a védekezése is szétesett. Petrovics dirigálta a támadásokat, amelyek végén tetszés szerint lőtte a gólokat a Slagelse (19-12). A hajrá Leganger ünneplésével telt a Bröndby-csarnokban, hiszen a norvég válogatott világklasszisa élete talán legjobb teljesítményével járult hozzá, hogy a BL-címvédő kettős győzelemmel jusson tovább és újra döntőt játszhasson. A végjátékban az újvárosiak még feljöttek négy gólra, de ennek már nem volt jelentősége. A várakozástól elmaradva, sima vereséget szenvedett a legjobb magyar klubcsapat.

Sterbinszky, a kertész

Az évszázad magyar kézilabdázójának megválasztott Sterbinszky Amália, a válogatott és a Vasas egykori világklasszisa a nyolcvanas évek közepétől Dániában él. A kézilabdával gyakorlatilag már nem foglalkozik, de az izgalmasabb vagy a magyar vonatkozású csatákat a tévében megnézi.
"Gondolkodtam, hogy Helsingörből, ahol lakom, elautózom Bröndbybe, de végül le kellett mondanom erről a tervemről, mert a kertészkedés elfoglalta az egész napomat - mondta Sterbinszky. - Megérkezett a hét végére a kertembe ültetendő húsz tő filodendron, valamint a munkához szükséges tíz köbméter különleges, tőzeggel kevert termőtalaj. Ezek után újra csak az maradt, hogy a képernyő előtt ülve szorítottam a rendkívül ügyes és tehetséges újvárosi lányokért."
2021.09.23 18:07:44

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Néha zseniálisan, néha csapnivalóan kézilabdázott a magyar csapat a BL-ben, Dujsebajevék ellen ennyi kevés volt.

2021.09.22 18:07:10

Kézilabda R. Gy.

A biztos hazai győzelem mellett megszületett a Pick Szeged 6000. gólja a BL-ben.

2021.09.19 09:17:00

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Tokióban olimpiai aranyérmet nyert, és készen áll arra, hogy a Veszprémmel is a csúcsra érjen.

2021.09.18 17:27:23

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A megerősödött Krim sokáig tapadt, mint a pióca, de így sem tudta megakadályozni a biztos ETO-győzelmet.

2021.09.18 15:27:28

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Az első játékrészben nem működött jól a védekezés, de a szünet után szinte minden sikerült a zöld-fehéreknek.