SIMON JÓZSEFonline 2005.03.20 22:13 Frissítve: 2010.11.15 00:06

Három magyar a négy között az EHF-kupában

Nem volt felhőtlen a hangulat az FTC-ben, amikor az EHF-kupa-negyeddöntő sorsolásakor kiderült, hogy a dán GOG Gudme, vagyis a nemzetközi élmezőny egyik kiemelkedő együttese lesz a népligetiek vetélytársa. A párharc végén azonban kiderült az ég Németh András mester tanítványai fölött, akik - a dániai visszavágón bravúros teljesítménnyel megtartva előnyüket - bejutottak a sorozat elődöntőjébe.

Az első összecsapás után Németh András arról beszélt - mintegy megindokolva a "csak" egygólos Fradi-győzelmet -, hogy nem lehetett csupán négy játékossal kellő előnyt szerezni, s hozzáfűzte: a csapatnak nem csupán létszámában, hanem hatékonyságában is 14 tagúnak kell lennie… Akik ismerik a formálódó FTC nem éppen könnyű helyzetét, azoknak nem is olyan talányos ez a megjegyzés.
A népligeti fordulatos csatában Karejeva, Van der Wissel és Iversen kapus volt a Gudme legjobbja. De hol van már a tavalyi hó!

Tegnap Gudmében ugyanis ünnepelt az FTC, amely folytatta a magyarok parádés hét végi dániai sikersorozatát. Ennek alapján úgy látszik, a válogatott után a klubcsapatainkban is megszűnt a dánfóbia, vagyis a görcsös tartás, netán félelem a sportág északi csillagaitól.

Pedig a Fradi nem a legszerencsésebb előjelekkel vágott neki a dániai túrának. A hét elején ugyanis belázasodott Tóth és Uhraková, akik pedig kulcsjátékosai az együttesnek mind védekezésben, mind támadásban. Németh András szombaton még abban sem lehetett biztos, hogy a két kitűnőség - akik közül Uhraková csak pénteken állt újra edzésbe, Tóth pedig nem gyakorolhatott a héten - vállalhatja-e a vasárnapi visszavágót. Szerencsére tegnap mindketten igent mondtak, s ismét kulcsszerepet játszottak együttesükben.

A Ferencváros mellett a Győr és a Cornexi is bejutott az EHF-kupa elődöntőjébe:

&
&
Az összecsapás egészen másként alakult, mint a Népligetben, hiszen az első perctől kezdve a Fradi lépett fel kezdeményezőként, és szinte végig vezetett. A visszavágó elején alaposan meglepte ellenfelét a magyar csapat, amely szinte sokkolta a Gudmét. Peter Bruun Jörgensen edző tanítványai közül ismét dicséretesen küzdött az orosz Karejeva, valamint Aamodt és Mölgaard, valamint Iversen kapus is igyekezett. Ez azonban kevés volt az FTC remek napot kifogó csillagaival szemben.

A ferencvárosi Tóth Tímea a héten lázas betegséggel bajlódott, de ez cseppet sem látszott gudmei teljesítményén. (Fotó: Mirkó István)
A ferencvárosi Tóth Tímea a héten lázas betegséggel bajlódott, de ez cseppet sem látszott gudmei teljesítményén. (Fotó: Mirkó István)
Németh András igyekezett sok cserével frissen tartani együttesét, és különösen arra kellett ügyelnie, hogy Tóth és Uhraková erejét a lehető legjobban beossza. Az első összecsapáson kiemelkedően kézilabdázó "négyek" - Mraviková, Kirsner, Uhraková és Tóth (akikre korábban utalt a mester) - mellé felnőtt Pastrovics kapus és Kamper, valamint Pádár is jelentősen javult.

A hajrában is rendre egy-két góllal vezető FTC óriási meglepetést szerzett bátor, harcos és okos játékával. Az utolsó percben még a magyaroknál volt az előny, bár 31-31 után egy góllal akár ki is kaphattak volna, hiszen idegenben több találatot szereztek, mint a Gudme Budapesten. Erre azonban nem került sor, mert összesítésben megőrizték egygólos előnyüket, s a másik három magyar csapattal (BL: Dunaferr; EHF-kupa: Győr, Cornexi) várják az elődöntő keddi sorsolását. Az FTC hétfőn 16.15 órakor érkezik Ferihegyre.

További eredmény: Metz (francia)-Leipzig (német) 22-21 (13-11). Tj: Leipzig (53-51)
2021.09.23 18:07:44

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Néha zseniálisan, néha csapnivalóan kézilabdázott a magyar csapat a BL-ben, Dujsebajevék ellen ennyi kevés volt.

2021.09.22 18:07:10

Kézilabda R. Gy.

A biztos hazai győzelem mellett megszületett a Pick Szeged 6000. gólja a BL-ben.

2021.09.19 09:17:00

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Tokióban olimpiai aranyérmet nyert, és készen áll arra, hogy a Veszprémmel is a csúcsra érjen.

2021.09.18 17:27:23

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A megerősödött Krim sokáig tapadt, mint a pióca, de így sem tudta megakadályozni a biztos ETO-győzelmet.

2021.09.18 15:27:28

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Az első játékrészben nem működött jól a védekezés, de a szünet után szinte minden sikerült a zöld-fehéreknek.