SIMON JÓZSEFonline 2005.03.13 21:31 Frissítve: 2011.11.18 00:15

Sovány előny a visszavágóra

Kiss Szilárd valamivel nyugodtabbnak és elégedettebbnek látszott a találkozó előtt, mint amilyen az utóbbi hetekben volt. "Több sérültünk meggyógyult, már csak Lovász és Nagy hiányzik - mondta Kiss Szilárd. - Játékosaink dicséretet érdemelnek a lelki tartásért, amellyel január közepétől elviselték a bennünket ért, nehezen áthidalható gondokat."

Az orrtörése után visszatérô Radulovics Bojana (fehér mezben) hét góllal segítette csapatát a Viborg ellen (Fotó: Mirkó István)
Az orrtörése után visszatérô Radulovics Bojana (fehér mezben) hét góllal segítette csapatát a Viborg ellen (Fotó: Mirkó István)

A dánok másodedzője, a hazája női legjobbjaival a kilencvenes években káprázatos sikereket elérő Ulrik Wilbek ezúttal Ryan Zinglersen segítőjeként érkezett Dunaújvárosba. "Csaknem teljes csapattal jöhettünk - mondta Wilbek, aki február óta a dán férfiak szövetségi kapitánya. - Mind az öt athéni bajnokunk itt van, csak a francia Nicolas sérült."
A gyors lerohanásokra alapozó Viborg góljaira Pálffy válaszolt a leggyakrabban, miközben társai nagyon szenvedtek a felállt dán fallal szemben. Az orrtöréséből éppen csak felépülő Radulovics helyére 3-6-nál Németh állt, aki tavaly még a Viborg játékosa volt. Csak Pálinger bravúrsorozatának köszönhette a Dunaferr, hogy ellenfele nem húzott el.
Amikor a hazaiak végre át tudták lőni a védőfalat, és a szerencse is melléjük állt, akkor a Viborg került gödörbe (6-6), és a Dunaferr ezt igyekezett kihasználni. Rendre egyenlítgetett a mind jobban belelendülő Dunaferr, amely azonban a védekezésről olykor megfeledkezett.
Pompásan kezdte a második félidőt a hazai együttes, amelyben Kindl sorra harcolta ki a büntetőket. A dánok kettős emberhátrányban ugyan nem kaptak gólt, Ferling zseniális találataival mégis felzárkózott a Dunaferr (14-15). A Viborg tartotta előnyét. Ferling és társai azonban kezdték felőrölni vetélytársuk ellenállását, Radulovics pontosan lőtte a heteseket, Gáspár pedig remekül zavarta a vendégtámadásokat. Pálinger világklasszishoz méltóan védett. Radulovics gólja után 19-18-nál időt kért a Viborg, mégis Pálffy növelte együttese előnyét.
Ferling vezérletével hosszú hajrát nyitott a Dunaferr, amelyben ekkor Pálffy volt a gólfelelős (22-19). Ráadásul a hazaiak védekezése is nemzetközi színvonalú lett és Pálinger teljesítményére sem lehetett panasz. Védekezésben Pigniczki és Vincze is kitett magáért, Bohus pedig becsülettel állta a dán védőfalban az ütéseket, rángatásokat. Ferling góljaira egyre ritkábban válaszoltak Jurackék, és bár a visszavágó szempontjából is biztató lett a Dunaferr előnye (26-22). A végjátékban egy rövid kihagyás azonban elegendő volt a rutinos Viborgnak, hogy felzárkózzon, és végül egygólos vereséggel megússza az újvárosi csatát. A szabaddobásból kapott utolsó gólért nagy kár volt. A dánok - érthetően - önfeledten ünnepelték a nekik kedvező egygólos vereséget.
2021.09.23 18:07:44

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Néha zseniálisan, néha csapnivalóan kézilabdázott a magyar csapat a BL-ben, Dujsebajevék ellen ennyi kevés volt.

2021.09.22 18:07:10

Kézilabda R. Gy.

A biztos hazai győzelem mellett megszületett a Pick Szeged 6000. gólja a BL-ben.

2021.09.19 09:17:00

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Tokióban olimpiai aranyérmet nyert, és készen áll arra, hogy a Veszprémmel is a csúcsra érjen.

2021.09.18 17:27:23

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A megerősödött Krim sokáig tapadt, mint a pióca, de így sem tudta megakadályozni a biztos ETO-győzelmet.

2021.09.18 15:27:28

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Az első játékrészben nem működött jól a védekezés, de a szünet után szinte minden sikerült a zöld-fehéreknek.