HAVASRÉTI BÉLAonline 2005.03.13 23:48 Frissítve: 2010.11.15 00:08

Görbicz pazar teljesítményt nyújtott

Kedves figyelmesség volt a győri vezetők részéről, hogy az eredményjelző kivetítőjén figyelhette a meccsre váró közönség a Dunaferr-Viborg meccset. Így kedvenceik bemelegítése mellett figyelemmel kísérhették a dunaújvárosi találkozó eredményének alakulását is.

"Juhász Gabriella felgyógyult sérüléséből, így most már mindenki a rendelkezésemre áll - mondta Róth Kálmán a kezdés előtt. - A három kapus közül ezúttal Sirinának adok lehetőséget, és mellette a fiatal Herr juthat szerephez."
A zilahiak tapasztalt "vezére", Gheorghe Tadici lakonikus rövidséggel fejezte ki várakozását: "Olyan eredmény elérése a célunk, hogy a továbbjutás sorsa a visszavágón dőljön el."

Remekül kezdett az ETO, három perc leforgása alatt 3-0-s vezetésre tett szert úgy, hogy közben Sirina hetest is hárított. A folytatásban is folytatódtak a győri rohamok, Gogirla és Mehlmann góljaival a 8. percben már 6-1-re alakult az eredmény. Nem csoda, hogy Tadici mester időt kért, majd annak jelentős túllépése miatt sárga lapot kapott.

A zilahiak nyitott védekezésre tértek át, Görbicz Anitával szemben pedig szigorú követő emberfogást alkalmaztak. Mindez átmenetileg kissé megzavarta a győri együttest. A vendégek két ízben is három gólra zárkóztak fel, aztán a félidő hajrájában ismét szárnyalt a győri csapat. Görbicz varázslatos gólja után percekig zúgott a vastaps.

A szünet után ismét nehéz időszak következett a győri csapat számára. A remek keresztmozgásokat alkalmazó, mozgékony román lányok mindig rést találtak a védelemben. A győriek küzdöttek, de védekezésükbe többször figyelmetlenség csúszott a lövéseket pedig elkapkodták.

Gogirla hét gólt lôtt honfitársainak (Fotó: Czagány Balázs)
Gogirla hét gólt lôtt honfitársainak (Fotó: Czagány Balázs)
A máskor remeklő Djokics ezúttal csak az 50. percben érte el egyetlen találatát. A mérkőzés utolsó negyedórájában aztán félelmetes iramot diktált az ETO, s egyre növelte előnyét, annak ellenére, hogy előbb Vérten, majd Bradeanu is holtbiztos helyzetet puskázott el.

A befejezés előtt két perccel Görbicz egy román átadást halászott le, majd lőtt csodálatos gólt. A találkozó egyes szakaszaitól eltekintve remekül küzdött, látványos kézilabdát mutatott be a győri együttes, tizenhárom gólos előnyt szerzett, s ez több mint biztató a vasárnapi zilahi visszavágóra.
2021.09.25 15:35:42

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Bíró emberfeletti teljesítményére és Bölk góljaira alapozva jöhetett létre a történelmi FTC-siker.

2021.09.23 18:07:44

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Néha zseniálisan, néha csapnivalóan kézilabdázott a magyar csapat a BL-ben, Dujsebajevék ellen ennyi kevés volt.

2021.09.22 18:07:10

Kézilabda R. Gy.

A biztos hazai győzelem mellett megszületett a Pick Szeged 6000. gólja a BL-ben.

2021.09.19 09:17:00

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Tokióban olimpiai aranyérmet nyert, és készen áll arra, hogy a Veszprémmel is a csúcsra érjen.

2021.09.18 17:27:23

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A megerősödött Krim sokáig tapadt, mint a pióca, de így sem tudta megakadályozni a biztos ETO-győzelmet.