Nemzetisport.hu online 2004.05.21 21:50 Frissítve: 2011.12.15 02:46

Dzomba és Lazarov remekelt

A második elődöntőre sem telt meg a csarnok. Még szerencse, hogy az egyik túrkevei általános iskola tanulói annyira szeretik a kézilabdát, hogy nem otthon, a tévé előtt, hanem élőben, a helyszínen voltak kíváncsiak a sztárokkal teletűzdelt csapatok párharcaira.

"Törő és Németh sérült, de velük sem sok esélyünk lenne a világhírű Fotex ellen. Ettől függetlenül megpróbáljuk a lehetetlent" – mondta Marosi László, a tatabányai klubot működtető kft. igazgatója.

"A kupaküzdelmeket mindig nagyon komolyan kell venni, mert egyetlen rossz meccsnek is végzetes következménye lehet. A Tatabányát azért sem szabad félvállról venni, mert nagyon erős csapat"– így Zdravko Zovko, a Veszprém mestere, aki ennek szellemében tényleg a legerősebb összeállításában küldte pályára együttesét. Csak az első öt perc volt igazán szoros (4–2), majd a Veszprémet az évad végén elhagyó Dzomba vezérletével parádézott a bajnok, s nem volt egy súlycsoportban a két együttes. Dzomba mellett Lazarov és Pásztor is villogott, szebbnél szebb gólokkal hívta fel magára a figyelmet. Odaát viszont csak a csapatkapitány, Rosta I. tűnt ki a mezőnyből.

A veszprémi Lazarov és Dzomba (jobbra) az elôdöntô fôszereplôje volt (Fotó: M. Németh Péter)
A veszprémi Lazarov és Dzomba (jobbra) az elôdöntô fôszereplôje volt (Fotó: M. Németh Péter)
A szünetben némi feszültséget okozott, hogy megjelentek a doppingellenőrök, így néhány játékosnak a meccs után még egy feladattal meg kellett birkóznia…
A második játékrész elején a két cserekapus, Fazekas, illetve Szathmári parádézott, utána Lazarov rázta meg magát, s nem sok hiányzott ahhoz, hogy két számjegyű legyen a veszprémi előny. Ami akkor nem sikerült, az összejött a 46. percben, amikor Díaz bombáját Szathmári csak beljebb segíteni tudta (27–17). A hajrában újra potyogtak a gólok, pedig a kapusok formájára továbbra sem lehetett panasz. Az utolsó percekben Zsigmond, Díaz, majd Iváncsik találata maradt válasz nélkül (33–21), és ekkor már az is látszott, hogy a tízből sem tud kijönni a kissé hitehagyott Tatabánya.
Mivel maradéktalanul igazolódott a papírforma, vasárnap az lesz a kérdés, hogy a Bajnokok Ligájában egyformán érdekelt Fotex és Pick közül az előbbi a 15., vagy utóbbi ötödik alkalommal íratkozik-e fel az MK-győztesek dicsőséglistájára.
2021.09.25 15:35:42

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Bíró emberfeletti teljesítményére és Bölk góljaira alapozva jöhetett létre a történelmi FTC-siker.

2021.09.23 18:07:44

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Néha zseniálisan, néha csapnivalóan kézilabdázott a magyar csapat a BL-ben, Dujsebajevék ellen ennyi kevés volt.

2021.09.22 18:07:10

Kézilabda R. Gy.

A biztos hazai győzelem mellett megszületett a Pick Szeged 6000. gólja a BL-ben.

2021.09.19 09:17:00

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Tokióban olimpiai aranyérmet nyert, és készen áll arra, hogy a Veszprémmel is a csúcsra érjen.

2021.09.18 17:27:23

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A megerősödött Krim sokáig tapadt, mint a pióca, de így sem tudta megakadályozni a biztos ETO-győzelmet.