Nemzetisport.hu online 2004.01.17 21:21 Frissítve: 2012.02.21 02:45

Görög gólkirály lehet

Hat év kihagyás (1998, Olaszország) után szerepelhet újra Európa-bajnokságon az athéni olimpiára is készülő magyar férfiválogatott. Skaliczki László szövetségi kapitány együttese tavaly Portugáliában a vb-n hatodik lett, s most az a célja, hogy megőrizze helyét a világelitben. Sorozatunkban bemutatjuk a szlovéniai Eb (január 22-től február 1-ig) magyar résztvevőit, akik elé a Nemzeti Sport kérésére Hajdu János, a szövetség szakmai igazgatója tartott szakmai tükröt.

A karrierjét tehetsége mellett főleg kitartásának, szorgalmának köszönő Mohácsi kacskaringós pályafutásának következő állomása a szlovéniai Európa-bajnokság lesz, amelyen ismét be akarja bizonyítani, hogy méltó Skaliczki László szövetségi kapitány bizalmára. A mester nem véletlenül remél és vár kiemelkedő teljesítményt tőle, hiszen ő ismertette meg vele a sportág alapjait, és gyermekkora óta figyelemmel kíséri életútját, vele örül kézilabdás sikereinek. Persze ahhoz, hogy a játék igazi virtuóza és gólgyárosa lett belőle, több kitűnő edző áldozatos munkája is kellett, s ő soha nem feledkezik meg arról, hogy eredményei sorolásakor megemlítse azokat, akik a csúcsra segítették. A leghíresebb és legerősebb hazai klubokban nem mindig érezte komfortosan magát, illetve nem kapott annyi bizonyítási lehetőséget, mint amennyire vágyott. Tavaly külföldre igazolt, s jelenlegi klubjában, a görög Athinaikoszban új életre kel.
Névjegy

MOHÁCSI ÁRPÁD

Született: 1973. március 30., Gyula
Magassága/testsúlya: 191 cm/90 kg
Posztja: átlövô
Klubjai: Újkigyósi SE, Békéscsabai Elôre, Elektromos, Nyíregyházi KC, Dunaferr SE, Fotex KCV, Athinaikosz (görög)
Nevelôedzôje: Skaliczki László
Edzôi: Ruck László, Szabó Károly, Csík János, Hajdu János, Bíró Imre, Szôke István, Imre Vilmos, Zdravko Zovko
Elsô válogatottsága: 1993. február 12., Nyíregyháza (Ukrajna 27–17)
Válogatottsága/góljai: 73/217
Legjobb eredményei: vb-11. (1993), vb-17-20. (1995), magyar bajnok, 2x MK-gyôztes, 3x gólkirály
Gyorsan beilleszkedett társai közé, és a vezetők is kedvelik őt. Az elismerést azzal vívta ki, hogy mérkőzésről mérkőzésre ontja a gólokat, és kivételes eredményességének köszönhetően toronymagasan vezeti a görög bajnoki góllövőlistát. Külön öröme, hogy kedvenc elfoglaltságáról, az őt igazán pihentető és felfrissítő horgászatról külhonban sem kell lemondania.

Szakmai tükör
"A legfőbb erénye, hogy a lövőteljesítménye nemzetközi szinten is kiemelkedő. A hazai bajnokságban – nagyon jó vetélytársakat megelőzve – többször szerzett gólkirályi címet. Hasonló bravúr előtt áll ebben az évadban Görögországban, ahol ismét kiteljesedni látszik páratlan tehetsége. Az Európa-bajnoki felkészülés második szakaszában bizonyított, s jól visszailleszkedett a keretbe."

A többiek:
Szathmári János
Fazekas Nándor
Buday Dániel
Ilyés Ferenc
Mezei Richárd
Mocsai Tamás
Gál Gyula
Iváncsik Gergő
Rosta Miklós
Kertész Balázs
Császár Gábor
Díaz Ivo
Pásztor István
Laluska Balázs
Nagy László
2021.06.17 05:19:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS

„Sok mindent pozitívabban láttam, ha hibáztam, kerestem, miként tudnék javítani.”

2021.06.13 17:29:12

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Minden idők legnagyobb különbségű győzelme született az új lebonyolítás szerinti BL-döntőkben.

2021.06.09 09:42:45

Kézilabda BALLAI ATTILA

„...és onnantól, hogy erre képesek lettünk, jöttek az igazi sikerek.”

2021.06.07 23:17:52

Kézilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Kudarc után érdekesebb a helyzet, hosszabb elemzést is megérdemel, de fokozott figyelmet mindenképpen, hogyan reagálnak a vesztesek, mivel indokolnak, képesek-e hétköznapian megmagyarázni a sokszor megmagyarázhatatlant.

2021.06.07 08:58:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS, NEDELYKOV TAMÁS

Arra kértük Dudát, idézze fel a nálunk töltött időszaka legfontosabb pillanatait, 12 esztendőt 12 fejezetben.