SZIRMAY GYÖRGYonline 2003.12.21 22:09 Frissítve: 2011.06.23 00:02

Dupla Dunaferr-győzelem

A szombati tízgólos győzelem után felszabadultan készült a visszavágóra a Dunaferr, és azt tervezte, hogy  a Fotexhez csatlakozva  a spanyol csapat kiütésével csatlakozzon a legjobb nyolc mezőnyéhez.

"A Fotex remek teljesítményt nyújtott, és azt kívánjuk, hogy nyerje meg a Bajnokok Ligáját" – mondta Kolics János edző. A Valencia mestere, Manuel Marti természetesen kevésbé volt boldog: "Remek csapatot hozott össze Rivera kollégám Barcelonában, de a Fotex nagyon nagy meccset játszott szombaton, végig ő diktálta a ritmust." A Dunaferr villámrajttal 4–0-ra elhúzott. A spanyol mester kénytelen volt azonnal időkéréssel rendezni a vendégek sorait. Sikerrel. A szombaton pihenő Bruixola kapus remek védései után pontos indításokkal hozta helyzetbe társait, egy gólra csökkentette hátrányát a Valencia. Az első negyedóra végén látványos szabaddobás-kombináció végén, majd indításból is Kertész volt eredményes. Keményt büntették először kétperces kiállítással, ám az azon frissiben pályára lépő Vujin emberhátrányból is gólt szerzett (11–7). Az addig jobbára zártan védekező vendégek 4–2-es és 5–1-es formációra váltottak, így gyakrabban tudtak labdát és gólokat szerezni. A félidő hajrájára Kuzmicsov is pályára lépett, az ő rutinjára és Stochl extraklasszis védéseire is szükség volt a feltámadó spanyolok ellen. Tarraso hat perccel a szünet előtt egyenlített (12–12), ám ezt követően fergeteges hajrát nyitott a hazai együttes. Krivokapics 24 másodperccel a szünet előtt emberhátrányból négy gólra növelte csapata előnyét.
Rosta-parádéval kezdődött a második félidő. A válogatott beállós kétszer is eredményesnek bizonyult, majd Kuzmicsov növelte az újvárosi előnyt. A Dunaferr végig irányította a játékot, és Kolics mester cserékkel frissítette csapatát, minden játékosának lehetőséget adott a nemzetközi szereplésre.

Császár négy gólt szerzett a visszavágón (Fotó: Danis Barna)
Császár négy gólt szerzett a visszavágón (Fotó: Danis Barna)
Császár bombagólja után felhördült a közönség. A rendkívül tehetséges irányítót szülőfalujából, Kenyeriből (Vas megye) érkezett lelkes csoport biztatta. Rosta góljával már hét góllal elhúzott a Dunaferr (25–18). Ekkor úgy tűnt, hogy a szombati mérkőzéshez hasonlóan kiütéses győzelmet arat a Dunaferr, ám a cserék miatt új szerkezetben játszó Dunaferr ellen lábra kapó spanyolok Sorrentino és Berrios góljaival fel tudtak zárkózni. A dunaújvárosiak az utolsó percekben szinte szétforgácsolták lövéseikkel a vendégcsapat kapufáját.
A Dunaferr – igazolva az előzetes várakozásokat – kettős győzelemmel jutott az EHF-kupa negyeddöntőjébe.

Mestermérleg
Kolics János:
– A mai mérkőzésen nyújtott teljesítményünket befolyásolta a szombati, nagy különbségű győzelmünk.
Manuel Marti: – Kiváló csapattal találkoztunk, s már előzetesen tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek.

Szóról szóra

Richard Stochl: – Nem volt olyan könnyű a két mérkőzés, mint amilyenre a végeredményből esetleg következtetni lehet. Nehéz ellenféllel szemben, jó mérkőzéseket vívtunk, társaimtól sok segítséget kaptam a védekezésben. Támadásaink is hatékonyaknak bizonyultak.
Milorad Krivokapics: – A friss videokazettákról az utolsó pillanatban ismertük csak meg az igazi Valenciát, tudtuk, hogy nem becsülhetjük le, és ennek megfelelően kézilabdáztunk.
Kertész Balázs: – Nagyon örülök, hogy így sikerült a két találkozó, ki tudtuk használni, hogy a jó spanyol középcsapatból sérülés miatt néhányan hiányoztak, és talán az utazás miatt kissé fáradtak voltak.
Bene Gyula, a Dunaferr szakosztályelnöke: – Fantasztikusan odatették magukat a fiúk mindkét mérkőzésen, és így a maximális teljesítményt hozták ki magukból. A két mérkőzés alapján megérdemelten jutottunk a negyeddöntőbe. Minden játékosunkat dicséret illeti.
2021.09.26 15:09:41

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A második félidőben állva hagyta az ETO az oroszokat, és iskolajátékkal nyert.

2021.09.25 15:35:42

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Bíró emberfeletti teljesítményére és Bölk góljaira alapozva jöhetett létre a történelmi FTC-siker.

2021.09.23 18:07:44

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Néha zseniálisan, néha csapnivalóan kézilabdázott a magyar csapat a BL-ben, Dujsebajevék ellen ennyi kevés volt.

2021.09.22 18:07:10

Kézilabda R. Gy.

A biztos hazai győzelem mellett megszületett a Pick Szeged 6000. gólja a BL-ben.

2021.09.19 09:17:00

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Tokióban olimpiai aranyérmet nyert, és készen áll arra, hogy a Veszprémmel is a csúcsra érjen.