Tour de Hongrie: Girót is megjárt versenybíró érkezik

Vágólapra másolva!
2018.04.26. 15:46
Nem csak a Tour de Hongrie mezőnyében találkozhatunk olyan szereplőkkel, akik a kerékpársport csúcseseményeinek rendszeres résztvevői. A Magyar Körverseny „főellenőre”, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) megbízottjaként az olasz Gabriele Rigoletti lesz, aki olyan eseményeken bíráskodik, mint a Giro d’Italia, a Milánó–San Remo vagy a Lombard Körverseny – számolt be róla a körverseny hivatalos honlapja.

A nemzetközi versenybíró egy észak-olasz kisvárosban él Bologna mellett, s villamosmérnökként dolgozik az egyik vállalatnál az energiaszektorban. A kerékpársportban továbbviszi a családi hagyományt.

„Boldog vagyok, hogy olyan ország körversenyén dolgozhatok, amelyen még azelőtt soha. Szeretek megismerni új országokat, embereket és versenyeket. Hallottam róla, hogy a Tour de Hongrie milyen célokat tűzött maga elé, tudom, hogy 2018-ban szerepel elsőként 2.1-es versenyként. Versenybíróként mások munkájának tiszteletben tartásában és az együttműködésben hiszek, a bírók biztosítják a versenyek zavartalan lebonyolítását és a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szabályainak mindennemű betartását és betartatását. A Magyar Körverseny során magam és a kollégáim is azon leszünk, hogy feladatainknak maximálisan eleget tegyünk, ezáltal hozzájárulva a verseny sikeréhez” – idézi a tourdehongrie.hu Gabriele Rigolettit.

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie augusztus 14-én kedden Siófokon prológgal rajtol, a nemzetközi mezőny a Balatonalmádi, Keszthely, Velence, Székesfehérvár, Cegléd, Hajdúszoboszló, Karcag, Miskolc útvonalon hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 800 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. Ebben az évben 20 csapat kapott meghívót, minden együttes hét kerékpárossal állhat rajthoz a Magyar Körversenyen. A várakozások szerint 19 magyar versenyző lehet ott a rajtnál.

A 2018-AS TOUR DE HONGRIE ÚTVONALA
Prológ: egyéni időfutam, Siófok, 4 km, augusztus 14.
1. szakasz: Balatonalmádi–Keszthely, 160 km, augusztus 15.
2. szakasz: Velence–Székesfehérvár, 170 km, augusztus 16.
3. szakasz: Cegléd–Hajdúszoboszló, 210 km, augusztus 17.
4. szakasz: Karcag–Miskolc, 178 km, augusztus 18.
5. szakasz: Budapest–Budapest, 78 km, augusztus 19.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik