Tour de Hongrie: Bellettié maradt a sárga trikó

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.08.16. 18:08
Matteo Moschetti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második, csütörtöki szakaszát, amelyen Manuel Belletti megtartotta első helyét az összetettben.

A velencei rajtra 27 fokos, derűs időben került sor, a Székesfehérvárig tartó 190 kilométer során három gyorsasági és két hegyi részhajrá várt a 126 fős mezőnyre.

A második, csákvári hegyi hajrá után három versenyző, a Sangemini két olasz kerekese és a Bike Aid holland bringása lépett el a mezőnytől, hogy 112 kilométeren át tartó szökést hajtson végre. A kísérlet sikertelen maradt, 23 kilométerrel a cél előtt utolérték őket, s bár a hátralévő távon voltak szökési kísérletek, ezek rendre meghiúsultak. A MyBike Stevens magyar versenyzője, az utolsó 8 kilométeren kísérletező Pelikán János is bátran próbálkozott egyedül, őt 4,5 kilométerre a céltól fogták be.

Így mezőnyhajrá döntött a szakaszelsőségről, amelyben három olasz zárt az élen: a zöld trikós Matteo Moschetti honfitársait, Attilio Vivianit és Manuel Bellettit előzte meg. Utóbbi harmadik helyével megtartotta a sárga trikót.

A 43,91 kilométer/órás átlagsebességű etap legjobb magyarja a 18. helyen célba érő Karl Ádám lett.

„A vége elég kemény volt, próbáltam Bellettire rakni a kereket, aki tegnap győzött, és van Giro-szakaszsikere is. Sajnos az utolsó kanyarban összeakadtam egy másik sráccal, így legalább tíz helyet hátracsúsztam” – értékelt a magyar válogatott versenyzője, aki hozzátette, sok tapasztalattal gazdagodik a viadalon.

Elmondta: a keddi prológon elesett az esőtől áztatott és falevelektől csúszós aszfalton, s egy padkának ütközve keletkezett seb a jobb térde alatt. A sérülése azonban javul, és nem akadályozza a versenyzésben.

Az összetettben legjobb magyarnak járó fehér trikót ezúttal is a hegyikerékpáros Dina Márton ölthette magára az eredményhirdetésnél. Mint rámutatott, bár próbált rámenni az első hegyi hajrára, ez nem sikerült neki.

„A másodikat teljesen elengedtük, mert láttuk, hogy a piros trikós sem ment rá, így a döntés Bükkszentkeresztre marad. Nagyon jól ismerem azt a hegyet, háromszor-négyszer is bejártuk, már akkor is jól mentek az emelkedők, s tegnap is jó formában éreztem magam” -– fejtette ki a Pannon Cycling Team kerekese.

Pénteken a Cegléd és Hajdúszoboszló közötti 206 kilométer teljesítése vár az eddigi legmagasabb besorolású magyar kerékpárverseny mezőnyére, amely tíz megyét érintve összesen 865 kilométert teljesít a vasárnapi kazincbarcikai befutóig.

TOUR DE HONGRIE
2. SZAKASZ (Velence-Székesfehérvár, 190 km)
1. Matteo Moschetti (olasz, Polartec-Kometa) 4:14:07 óra
2. Attilio Viviani (olasz, Sangemini) azonos idővel
3. Manuel Belletti (olasz, Androni Giocattoli-Sidermec) a. i.
...18. Karl Ádám (magyar válogatott) a. i.
...51. Dina Márton (Pannon Cycling Team) 4 másodperc hátrány

Az összetett élcsoportja:
1. Belletti 7:54:44 óra
2. Moschetti 6 másodperc hátrány
3. Charles Planet (francia, Novo Nordisk) 13 mp h.
...15. Dina 45 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik