Tour de France: Froome szerint nincs garancia arra, hogy rajthoz áll

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.06.10. 12:41
null
Froome szerint nincs garancia arra, hogy rajthoz áll a Touron (Fotó: AFP)
A négyszeres győztes Chris Froome egyáltalán nem biztos abban, hogy csapata, az Israel Premier Tech beválasztja őt a francia országúti kerékpáros körversenyen induló keretébe – írja az MTI.


A 37 éves angol sztársportoló 2013-ban, illetve 2015-től sorozatban háromszor nyerte meg a Tour de France-ot, majd 2019-ben súlyos, kis híján végzetes balesetet szenvedett. Sérüléseiből felépült és visszatért, de messze van régi formájától, a tavalyi Touron a 133. helyen zárt, több mint négy órával elmaradva a győztes szlovén Tadej Pogacartól.

Froome jelenleg a Critérium du Dauphiné körversenyen szerepel – melyen három éve összetörte magát –, és úgy véli, a viadal hétvégi hegyi szakaszai döntőek lehetnek az esetleges Tour-részvétele szempontjából.

„Nincs garancia rá, hogy ott leszek. Meglátjuk, hogyan teljesítek a hétvégén az Alpokban. Nem helyezek magamra terhet, nincsenek különösebb elvárásaim, csak ki akarom hozni magamból a legjobbat, aztán kiderül, hogy bírom a hosszú emelkedőket. Majd azt követően meglátjuk, mi lesz” – nyilatkozta péntek délelőtt a sportoló, aki a múlt héten kifejezetten biztatóan teljesített a Classic Alpes-Maritimes elnevezésű egynapos franciaországi viadalon az Alpokban, a 11. helyen ért célba.

Froome azt is elárulta, hogy balesete után folyamatosan fájdalmakkal küzdött és versenyzett, egészen január végéig, amikor megszűntek csípőproblémái is, így az elmúlt hónapokban már panaszmentesen tudott tekerni.

Az idei Tour de France június 26-án rajtol és július 18-án ér véget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik