Tour: a szakaszgyőztes Alaphilippe átvette a sárga trikót

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.08.30. 19:13
null
A végső diadalra pályázó többi kerekes két másodperces hátrányban ért célba (Fotó: AFP)
Julian Alaphilippe nyerte meg a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny második szakaszát vasárnap, a sikerével összetettben is élre állt.

 

A Nizza környékén, a francia Riviérán rendezett etapon 186 kilométer várt a mezőnyre két nagyobb és két kisebb emelkedővel az útvonalban. A szakasz elején egy hatfős szökevénycsoport lépett meg, de a mezőny korán utolérte a társaságot, majd az utolsó kaptatón Alaphilippe váltott ritmust, akivel egyedül a svájci Marc Hirschi tudta tartani a lépést, később pedig a brit Adam Yates csatlakozott hozzájuk.

A trió szépen összedolgozva húsz másodperces előnyt épített fel, amelyet nagyjából meg is őrzött az utolsó kilométerig. A sprintbefutóban a tavaly 14 napon át sárga trikóban tekerő francia bizonyult a leggyorsabbnak, sikerével pedig ezúttal is átvette a vezetést az összetettben. Alaphilippe az ötödik szakaszgyőzelmét aratta a Touron.

A végső diadalra pályázó többi kerekes a főmezőnnyel, két másodperces hátrányban ért célba.

A mezőny hétfőn a Nizza és Sisteron közötti 198 kilométert teljesíti. A résztvevők összesen 3470 kilométert tekernek le, amíg szeptember 20-án célba érnek a párizsi Champs-Élysées-n.

TOUR DE FRANCE
2. szakasz, Nizza (Haut Pays)–Nizza, 186 km
1. Julian Alaphilippe (francia, Deceuninck - Quick-Step) 4:55:27 óra
2. Marc Hirschi (svájci, Sunweb) azonos idővel
3. Adam Yates (brit, Mitchelton-Scott) 1 mp hátrány

Az összetett élcsoportja
1. Alaphilippe 8:41:35 óra
2. A. Yates 4 mp hátrány
3. Hirschi 7 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik