Tour: a miniszter szerint nem tudják megrendezni a versenyt

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2020.05.05. 18:11
A francia sportminiszter szerint nincs garancia arra, hogy idén meg tudják rendezni a világ legismertebb országúti kerékpáros-körversenyét, a Tour de France-t.

Amint arról beszámoltunk, a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) kedden a hivatalos honlapján hozta nyilvánosságra a koronavírus-járvány miatt átalakított 2020-as új versenynaptárját – benne a három nagy országúti kerékpáros-körverseny, a Giro d'Italia, a Vuelta és a Tour de France új időpontját is. Amint arról beszámoltunk, a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) kedden a hivatalos honlapján hozta nyilvánosságra a koronavírus-járvány miatt átalakított 2020-as új versenynaptárját – benne a három nagy országúti kerékpáros-körverseny, a Giro d'Italia, a Vuelta és a Tour de France új időpontját is.

Utóbbi megrendezésével kapcsolatban a francia sportminiszter, Roxana Maracineanu aggályainak adott hangot.

„Sokan arra buzdítanak, hogy nézők nélkül engedélyezzem a Tourt. Remélem, lesz rá módom, de nem vagyok biztos benne. Nem tudjuk, milyen lesz a világjárvány a korlátozások feloldása után” – mondta a sportminiszter a francia televíziónak. Hozzátette, ilyen népszerű események esetében a legrosszabb megoldás, ha zárt kapuk mögött kell megrendezni, de ezt fogják tenni, ha a sportágak számára a túlélés a tét.

A Tour de France-t a jelenlegi tervek szerint augusztus 29. és szeptember 20. között rendeznék meg, de a francia intézkedések alapján augusztus végéig nem lehet tömegrendezvényt tartani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik