Pályakerékpár: a politikai helyzet miatt törölték a minszki Eb-t

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.27. 14:34
null
Törölték a minszki pályakerékpáros Európa-bajnokságot (Fotó: AFP)
A feszült politikai helyzet miatt az Európai Kerékpáros-szövetség törölte a minszki pályakerékpáros Eb-t, amelyet június 23. és 27. között rendeztek volna meg – közölte az MTI.

 

Vasárnap a fehérorosz hatóságok pokolgépes fenyegetésre hivatkozva minszki leszállásra szólították fel a Ryanair ír légitársaság Athénból Vilniusba tartó járatát. Az utasszállítót a fehérorosz légierő egyik MiG-29-es vadászgépe kísérte a repülőtérre. A gépen volt Raman Prataszevics, a Fehéroroszországban szélsőségesnek nyilvánított NEXTA Telegram-csatorna volt főszerkesztője is, akit a leszállás után őrizetbe vettek.

Az incidens után először a németek jelezték, hogy nem vesznek részt a pálya Eb-n, és kiemelték: a helyszínt illetően alternatív megoldást javasolnak, illetve sürgetnek. Hozzátették: az európai szervezet is kritikusan áll az esethez, és az elnökség a csütörtöki ülésen vitatta meg a lehetőségeket.

Enrico Della Casa, az európai szövetség elnöke elmondta: most azon dolgoznak, hogy megtalálják a megoldást.

Eredetileg Minszk és Riga közös házigazda lett volna a most zajló jégkorong-világbajnokságon, de előbbit végül a járványhelyzetre hivatkozva, valamint politikai okok miatt – Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő tavaly augusztusi újraválasztása után tüntetéssorozat zajlott az országban – megfosztották a rendezés jogától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik