Kerékpár: Vas Blanka kihagyja a szeptemberi világbajnokságot

Vágólapra másolva!
2022.08.31. 06:45
null
Vas a spanyol körön ott lesz, a vébén nem (Fotó: Getty Images)
Szeptember 18. és 25. között az ausztráliai Wollongong ad otthont az országúti kerékpárosok idei világbajnokságának, amelyet – az eredeti tervekkel ellentétben – kihagy az egy évvel ezelőtt a mezőnyversenyben 4. helyen záró Vas Kata Blanka – számolt be róla az Eurosport.hu.

 

A portál beszámolója szerint a magyar bringás egyrészt saját döntése miatt, másrészt csapata, az SD Worx kérésének eleget téve döntött úgy, hogy nem vállalja a hosszú utazást.

„Én döntöttem a kérdésben, de valóban kérték a csapatnál, hogy gondoljam át az indulásomat” – idézi a portál Vast, aki elárulta: istállójának is és neki is az októberben kezdődő cyclocrossidény jelenti a prioritást, s elsősorban inkább a novemberi Európa-bajnokságra koncentrál.

Vas Kata Blanka legutóbb az elmúlt hétvégén versenyzett, 8. helyen zárt a GP de Plouay egynapos versenyén. Legközelebb a szeptember 7-én kezdődő női Vuelta a Espanán áll rajthoz.

Ami a szeptember 18. és 25. közötti világbajnokságot illeti: a magyar versenyzők Vas hiányában a férfiak mezőnyében indulnak. Az Eurosport információja szerint az országúti versenyben Valter Attila, míg az U23-as korosztályban Fetter Erik áll rajthoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik