Kerékpár: Thibaut Pinot-nak fájdalmai vannak – nem indul a Girón

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.04.24. 11:38
null
Pinot-nak a háta fáj (Fotó: Getty Images – archív)
Hátfájdalmai miatt lemondta a részvételt a Giro d'Italián Thibaut Pinot, aki az olasz országúti kerékpáros körversenyen a Groupama-FDJ csapatkapitánya lett volna.

 

„Nem vagyok olyan kondícióban, hogy csillogni tudjak a Girón. Értelmetlenül szenvednék, nem lennék abban a helyzetben, hogy segítségére legyek a csapatomnak. Ez még csak nem is forma kérdése, a hátfájdalmam egyszerűen megakadályoz abban, hogy versenyképes legyek” – indokolta döntését közleményben a harmincéves kerekes.

A 2014-es Tour de France harmadik helyezettje nagyon csalódott az elhúzódó problémája, a kialakult helyzet miatt, de egyben már előre tekint és igyekszik visszanyerni korábbi formáját.

„Semmilyen céldátum nincs kijelölve a visszatérésére vonatkozóan” – közölte a francia istálló.

Thibaut Pinot 60. lett a pénteken véget ért alpesi körversenyen, és utóbb a teljesítményét katasztrofálisnak nevezte. A francia kerekes tavaly augusztus óta küzd a hátával, amikor bukott a halasztott Tour de France első szakaszán. A francia viadalon ennek ellenére végigment, és a 29. helyen végzett. Később elindult a Vuelta a Espanán is, de két szakasz után visszalépett.

A Girót – melyre az alpesi versenyen 27. helyen végző Valter Attila is készül a Groupama-FDJ színeiben – május 8. és 30. között rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik