Kerékpár: Rui Costa a világbajnok, lesprintelve Rodríguezt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.29. 18:24
null
Ünneplő Rui Costa, csalódott Rodríguez (Fotó: Reuters)
A portugál Rui Costa nyerte meg vasárnap a férfi mezőnyversenyt az országúti kerékpárosok világbajnokságán, Firenzében. A mezőny egyetlen magyarja, Kusztor Péter feladta a versenyt.

Sprintbefutóval dőlt el a férfi mezőnyverseny a firenzei országúti kerékpáros-vb-n: Rui Costa a spanyol Joaquím Rodríguezzel meccselt, és minimális különbséggel győzött, köszönhetően egy tökéletesen időzített támadásnak. Mögöttük Alejandro Valverde Vincenzo Nibalit előzte meg a bronzéremért.

Nibali és Rodríguez a Fiesole emelkedőjén „szedte atomjaira” a bő élcsoportot az esőben, Rui Costa, Valverde és Rigoberto Uran csatlakozott hozzájuk, ám Uran bukása után már csak négyen hajtottak a végső sikerért. Rodríguez támadását csak Rui Costa tudta a végén átvenni, a páros meccs pedig a lendületből érkező portugál javára dőlt el.

Rui Costa győzelme történelmi, előtte ugyanis portugál kerékpáros még nem nyert mezőnyversenyt a vb-n – sőt, a portugáloknak még érmük sem volt eddig! Szintén először fordult elő, hogy a dobogó mindhárom fokára az Ibériai-félszigetről származó kerékpáros állhatott fel. A versenyt mindössze 61 kerékpáros fejezte be az elrajtolt 208-ból – a teljes csapatukat elvesztő, rendkívül csalódott britek nemes egyszerűséggel roncsderbinek minősítették a bukások sorát hozó viadalt.

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁROS-VB
FÉRFI MEZŐNYVERSENY (272,3 km)
1.Rui Costa (Portugália) 7:25:43 óra
2. Joaquim Rodríguez (Spanyolország) azonos idővel
3. Alejandro Valverde (Spanyolország) 17 mp hátrány

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik