Kerékpár: Nibali, Pedersen, Roglic és Valter Attila különleges versenye

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.17. 14:24
null
Vincenzo Nibali (balra) is részt vesz a virtuális svájci versenyen (Fotó: AFP)
Számos világklasszis országúti kerékpáros mellett Valter Attila is szerepel a jövő szerdán kezdődő virtuális svájci körverseny indulóinak listáján.

 

A velon.cc weboldal beszámolója szerint olyan rendkívül erős riválisokkal nézhet szembe a CCC 21 esztendős magyar kerékpárosa, mint például csapattársa, az olimpiai bajnok belga Greg van Avermaet, aki nemrég diadalmaskodott a görgőn rendezett virtuális flandriai körversenyen. A névsorban szerepel a világbajnok dán Mads Pedersen (Trek-Segafredo), az időfutam Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes belga Remco Evenepoel (Deceuninck – Quick-Step), a tavalyi Vueltán első szlovén Primoz Roglic (Jumbo-Visma), illetve a négyszeres Grand Tour-győztes olasz Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo).

A portál leírása szerint szerdától öt külön virtuális versenyt rendeznek, három-három bringás áll a digitális rajthoz minden csapatból, az indulókat napról napra válthatják az istállók.

A márciusi – a világjárvány miatt lerövidített – Párizs–Nizza volt a legutóbbi elitkategóriás viadal, amelyet megrendeztek. Elhalasztották a többi között a Giro d’Italiát, a Tour de France-t, valamint négy viadalt az öt legnagyobb egynapos versenyből. A svájci körversenyt – amelyre június 6. és 14. között került volna sor – idén nem rendezik meg, erre a második világháború óta nem volt példa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik