Kerékpár: Nem tudjuk, mire kell készülnünk – Dina a Marcának

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.03.26. 20:24
null
Dina Márton (jobbra) nem tudja, mikor versenyezhet újra (Fotó: Dömötör Csaba)
Folyamatosan tartja a kapcsolatot spanyol edzőjével Dina Márton, a Kometa-Xstra kerékpáristálló magyar versenyzője, akivel a madridi Marca készített interjút a koronavírusról és a tokiói olimpia elhalasztásáról.

„Magyarországon még megengedett, hogy a szabadban eddzünk, de szerintem idő kérdése, hogy ugyanolyan szigorításokat vezessenek be, mint Spanyolországban vagy más európai országokban – idézte az Alberto Contador kontinentális programjához tartozó Dinát a Marca. – Senki sem tudja, mikor versenyezhetünk, de két-három hónap biztosan eltelik addig.”

Dina elmondta, folyamatosan kapcsolatban van spanyol edzőjével, Carlos Barredóval.

„Sokat segít abban, hogy jól kezeljem a helyzetet, mindennap beszélünk, de egyikünk sem tudja, mire kell készülnünk, mikor lesz verseny legközelebb” – mondta Dina, aki az olimpiáról is beszélt.

„Hegyikerékpárban volt esélyem arra, hogy kijussak Tokióba. Gyerekkori álmom az olimpia, de felkészültem rá lélekben, hogy elhalasztják” – mondta a magyar kerékpáros, akinek célja, hogy országúti kerékpárban olyan magas szintre jusson, hogy nagy versenyeken is rajthoz állhasson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik