Kerékpár: Nem megyek a Tour de France-ra – Bernal

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.05.25. 16:36
null
Egan Bernal az idei Tour de France-t kihagyja (Fotó: AFP)
A Giro d’Italia első két hete után magabiztosan vezető Egan Bernal elmondta, nem indul az idei Tour de France-on, inkább az őszi spanyol körversenyre összpontosít.

 

„Nem megyek a Tour de France-ra, a versenyre tervezett csapat is igen jól helyt fog állni – mondta a Giro szünnapján Bernal. – Az év második felére összpontosítok, a Vueltára, és talán az olimpiára, de az utóbbi még eléggé képlékeny.”

Az Ineos vezére a 2018-as versenyt megnyerő, 2019-ben második brit Geraint Thomas lesz, a jelenlegi tervek szerint a következő nyolcas indul mellette: Richard Carapaz (ecuadori), Jonathan Castroviejo (spanyol), Rohan Dennis (ausztrál), Laurens De Plus (belga), Tao Geoghegan Hart (brit), Michal Kwiatkowski (lengyel), Richie Porte (ausztrál), Luke Rowe (brit).

Bernal a Giro első két hete után majdnem két és fél perces előnnyel vezet az olasz Damiano Caruso előtt az összetettben, és a hegyi szakaszokon rendre ő volt az, aki meg tudta lepni a riválisait. Pedig krónikus hátfájása, amely a tavalyi Tour de France-on hátráltatta, továbbra is kínozza.

„Nem fogok hazudni, néha még mindig fáj a hátam. Főleg a szakaszok első felében érzem, a nap végére sokat javul. Ugyanakkor aggasztó a helyzet, mert bár mindennap gyógytornász foglalkozik velem, ez nem fog egyik napról a másikra elmúlni. Csak bízom benne, hogy minden rendben lesz” – mondta Bernal, aki az olimpiát csak abban az esetben vállalja el, ha százszázalékos állapotban érzi magát.

Bízik benne, hogy kitart az előnye, és nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a jövőben egy évben elindul a Girón és a Touron is.

„Hízelgő, hogy képesnek tartanak a Giro és a Tour megnyerésére ugyanabban az évben, de ez nagyban függene attól, milyen útvonalakat jelölnek ki, és képes lennék-e regenerálódni a két verseny közötti idő alatt. Ehhez a csapat teljes támogatása kellene. Most csak a Giro megnyerésére összpontosítok” – mondta Bernal.

A keddi pihenés után szerdán a Canazei és Sega di Ala közötti 193 kilométeres nehéz hegyi szakasszal folytatódik a Giro d’Italia, amelynek összetettjében Valter Attila a 13., Dina Márton a 105. helyen áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik