Kerékpár: Kittel nem bocsát meg az őt lekönyöklő ukránnak

Vágólapra másolva!
2017.02.02. 20:48
Marcel Kittel nem bocsátja meg az ukrán Andrij Grivkónak, hogy a dubai kerékpáros-körversenyen lekönyökölte.

A dubai körverseny csütörtöki, harmadik szakasza után Marcel Kittel a Twitterre feltöltött egy képet, amelyen vérben úszó arccal látható. A német sprinter a következő megjegyzést fűzte a fotóhoz: „Nem fogok elfogadni bocsánatkérést ezért. Ennek semmi köze a kerékpározáshoz. Amit Grivko tett, szégyen a gyönyörű sportágunkra nézve.”



Az incidens a 200 km-es szakasz elején történt, Kittel így elevenítette fel csapata, a Quick Step Floors honlapján.

„Miután elhaladtunk egy építési terület mellett, elkezdte fújni a homokot a szél. Amint elkapott minket az oldalszél, egyből harcolni kezdtünk a jó pozícióért, és akkor Andrij Grivko megütött. Mindig nagy a feszültség, ha oldalszélben kell tekerni, de ez nem mentség egy ilyen cselekedetre. A szememet is kiüthette volna. A szakasz végén nem voltam ott teljesen fejben a sprintnél, de örülök, hogy nem sérültem meg súlyosan, és megőriztem a vezető helyemet.”

Kittel az első két szakasz megnyerése után a harmadik etapon az első tízben sem volt benne, de összetettben továbbra is ő áll az élen. Grivkót az eset után kizárták, csapata, az Asztana pedig elnézést kért Kitteltől és a Quick Steptől is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik