Kerékpár: Dina és Fetter a jövő bajnokai lehetnek

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.05.12. 12:36
null
„A nagy bajnokok nem csupán gyorsan tekernek, de a kerékpározáson kívül is példaképek” (Fotó: tdh.hu/Vanik Zoltán)
Dina Márton és Fetter Erik a jövő bajnokai lehetnek az EOLO-Kometa országúti kerékpáros csapat általános igazgatója szerint – írja az MTI.

 

Fran Contador – a hétszeres Grand Tour-győztes Alberto Contador testvére – a Tour de Hongrie szerdai nyitóetapja előtt az MTI-nek leszögezte: a sportmenedzser Ivan Bassóval együtt mindhárman elégedettek azzal, ahogy lépésről lépésre fejlődik a csapat. 2018 és 2020 között kontinentális besorolású volt, idén már a másodvonalat jelentő pro csapatok közé tartozik, és úton van az újabb nagy cél, a World Tourba kerülés felé.

A 42. TOUR DE HONGRIE CSAPATAI
WORLD TOUR
Trek-Segafredo (amerikai)
BikeExchange (ausztrál)
Jumbo-Visma (holland)
Israel Start-Up Nation (izraeli)
Asztana-Premier Tech (kazah)
Bahrain-Victorious (bahreini)
BORA-hansgrohe (német)
DSM (német)
PROKONTINENTÁLIS
EOLO-Kometa (olasz)
Novo Nordisk (amerikai)
Androni Giocattoli-Sidermec (olasz)
Sport Vlaanderen-Baloise (belga)
Caja Rural-Seguros RGA (spanyol)
Gazprom-RusVelo (orosz)
Uno-X (norvég)
Vini Zabú (olasz)
Bingoal Pauwels Sauces WB (belga)
KONTINENTÁLIS
Mazowsze Serce Polski (lengyel)
Adria Mobil (szlovén)
Giotti Victoria-Savini Due (román)
Voster ATS (lengyel)
VÁLOGATOTT
magyar válogatott

„Ugyanakkor a filozófiánk, az értékeink szem előtt tartása továbbra is elsődleges számunkra, hiszen versenyzőink és a stábtagjaink személyében is jó embereket szeretnénk a csapatunkban tudni. A nagy bajnokok nem csupán gyorsan tekernek, de a kerékpározáson kívül is példaképek” – fogalmazott Fran Contador.

Kiemelte az EOLO-Kometa két magyar versenyzőjét, Dina Mártont és Fetter Eriket, akik meglátása szerint megfelelnek ennek az értékrendnek.

„Mindketten nagyon tehetségesek, azon dolgozunk velük, hogy a jövő bajnokai lehessenek. Márton a Giro d'Italián gyűjt tapasztalatokat, ami a világ második legfontosabb versenye a Tour de France után. Erik pedig itt a magyar körverseny hegyi szakaszán mutathatja meg, hogy milyen remek formában van, és érhet el jó eredményt az összetettben. Örülünk, hogy a csapatunkban vannak, és reméljük, a jövőben még több hozzájuk hasonló kerékpárost szerződtethetünk.”

Az EOLO-Kometa edzői változatlanul tartják a kapcsolatot Dér Zsolttal, a magyar válogatott szövetségi kapitányával a magyar tehetségekkel kapcsolatban - tette hozzá.

A 21 éves Fetter Erik az MTI megkeresésére elmondta: az olasz bejegyzésű prokontinentális csapat szeretne minden nap részt venni a szökésben, a négy, várhatóan sprinttel záruló etapon pedig Luca Pacionit segítik majd.

„Az összetettre pedig vagyok én. A csapat bízik bennem, tudják, hogy jó lehetek” – szögezte le, megemlítve: a csapat részéről nincs, saját maga miatt viszont annál nagyobb a nyomás és komolyabbak az elvárások.

„Ha az első tízben tudnék zárni, annak nagyon örülnék. Az előző Tour de Hongrie-n az edzésbalesetem után törött csontokkal, nyakmerevítőben, nézőként vettem részt, most pedig nem egész egy évvel később egy profi csapat főembereként vagyok itt.”

Meglátása szerint a verseny a Balassagyarmat–Gyöngyös–Kékestető királyetapon, Mátraháza után fog eldőlni.

„Pozitív, hogy ismerem a hegyet, tudom, hol nem éri meg és hol jó támadni, ez egy kis előny. Remélem, lesz néhány versenyző, akinek idén is beletörik a bicskája” – utalt a tavaly túl korán támadó ausztrál Damien Howsonra (BikeExchange), aki szerinte idén nem fogja elkövetni újfent ugyanazt a hibát. Ő maga múlt szombaton edzett öt órát a Mátrában, így friss emlékekkel várja a szombati királyetapot.

A 42. Tour de Hongrie szerdán (ma) 13.45-kor a Siófok–Kaposvár szakasszal veszi kezdetét.

A 2021-ES TOUR DE HONGRIE ÚTVONALA
1. szakasz, szerda:
Siófok–Kaposvár, 173 km (szintemelkedés: 1280 m)
2. szakasz, csütörtök: Balatonfüred–Nagykanizsa, 183 km (1648 m)
3. szakasz, péntek: Veszprém–Tata, 142 km (1585 m)
4. szakasz, szombat: Balassagyarmat–Gyöngyös–Kékestető, 202 km, hegyi befutó (3221 m)
5. szakasz, vasárnap: Budapest–Budapest, 92 km (220 m)

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik