Kerékpár: Colbrelli hazai közönség előtt Európa-bajnok

Vágólapra másolva!
2021.09.12. 18:46
null
Sonny Colbrelli győzelmével végződött az országúti kerékpáros Eb (Fotó: AFP)
Sonny Colbrelli diadalmaskodott a férfi mezőnyversenyben a Trentóban rendezett országúti kerékpáros Európa-bajnokságon.

A 150 fős mezőnyben négy magyar – Valter Attila, Peák Barnabás, Pelikán János és Filutás Viktor – vágott neki a 179.2 kilométeres, 3400 méternyi szintkülönbséget tartalmazó távnak. A rajt után nehezen alakult ki szökés, Peák is többször próbált eltekerni a mezőnytől, ám nem járt sikerrel. A folyamatosan változó verseny végén hárman maradtak elöl, az utolsó tíz kilométerre Benoit Cosnefroy szakadt le.

Az elsőségért így az olasz bajnok Sonny Colbrelli és a csütörtöki időfutamban bronzérmes belga Remco Evenepoel harcolt. A hajrára sokat spóroló, rutinos Colbrelli a sprintben az előzetes esélyeknek megfelelően felülkerekedett ellenfelén a közönség lelkes buzdítása közepette. Ezzel az olaszok egymást követő negyedik évben szerezték meg az aranyérmet, tették ezt a negyedik különböző győztessel. Az elégedetlenkedő Evenepoel egy ezüsttel és egy bronzzal zárta a kontinensviadalt, míg Cosnefroy megszerezte a harmadik helyet.

A magyar indulók közül senki nem fejezte be a nagy iramú, nagyrészt körpályán rendezett versenyt, melyen – a procyclingstats szakportál adatai alapján – mindössze 31 értek célba.

Forrás: EUROSPORT

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR
EURÓPA-BAJNOKSÁG, FÉRFI MEZŐNYVERSENY

1. Sonny Colbrelli (Olaszország) 4:19:45 óra
2. Remco Evenepoel (Belgium) azonos idővel
3. Benoit Cosnefroy (Franciaország) 1:30 perc hátrány

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik