Kerékpár: Asgreen nyerte meg a flandriai hajrát – videó

Vágólapra másolva!
2021.04.04. 17:32
null
Asgreen (jobbra) először nyert Monumentumot (Fotó: AFP)
Kasper Asgreen nyerte meg az országúti kerékpáros-viadalok idei második klasszikusát, a 105. flandriai körversenyt, méghozzá úgy, hogy meglepetésre lehajrázta a címvédő Mathieu van der Poelt – jelentette az MTI.

Az Antwerp és Oudenaarde közötti, macskaköves szakaszokat tartalmazó 254.3 kilométeres távnak 6 fokos hidegben vágott neki a mezőny, amely a magas iramú záró 30 kilométerre kis csoportokra szakadva érkezett.

Az elöl tekerő hármasból a címvédő Mathieu van der Poel robbantott az utolsó előtti emelkedőn, Asgreen kisebb lemaradás után tudta tartani a tempóját, a belga Wout Van Aert viszont leszakadt róluk. A hátul összeállt nagyobb üldözősor nem tudta érdemben csökkenteni hátrányát, így a győzelemről sprint döntött a holland és a dán bajnok között.

A 26 esztendős Asgreen hátulról indított 250 méterrel a cél előtt, és némi meglepetésre gyorsabbnak bizonyult Van der Poelnál, aki 25 méterrel a cél előtt fel is adta a küzdelmet a győzelemért. A dán a 2019-es második helye után először nyerte meg a flandriai körversenyt, az öt legnagyobb egynapos viadal, a Monumentumok egyikét.

A harmadik helyet az olimpiai bajnok belga Greg van Avermaet szerezte meg Milano–Sanremo győztes honfitársa, Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) előtt.


105. FLANDRIAI KÖRVERSENY, Antwerp–Oudenaarde, 254.3 km

1. Kasper Asgreen (dán, Deceuninck-QuickStep)
2. Mathieu van der Poel (holland, Alpecin-Fenix)
3. Greg Van Avermaet (belga, AG2R Citroën)

(MTI)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik