Kerékpár: Alaphilippe a Vallon Nyílon folytatta menetelését

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.04.24. 18:02
Julian Alaphilippe megvédte címét szerdán a klasszikus egynapos országúti kerékpáros viadalok közé tartozó Vallon Nyílon.

A francia sportoló ismét a dán Jakob Fuglsanggal tudott meglépni az élbolytól, ahogy három napja az Amstel Gold Race-en, csakhogy ezúttal nem csapták őket hátba az utolsó métereken, így kettejük között dőlt el a győzelem, a sprintbefutóban pedig Alaphilippe bizonyult gyorsabbnak. Harmadikként hat másodperc hátránnyal az olasz Diego Ulissi ért célba a helyenként 15 százalékos meredekségű ardenneki emelkedőkkel tarkított 195 kilométeres viadalon. Az öt elsőségével rekorder, világbajnoki címvédő spanyol Alejandro Valverde ezúttal nem bírta a végét, így 11 másodperces lemaradással 11. lett.Jakob Fuglsanggal tudott meglépni az élbolytól, ahogy három napja az Amstel Gold Race-en, csakhogy ezúttal nem csapták őket hátba az utolsó métereken, így kettejük között dőlt el a győzelem, a sprintbefutóban pedig Alaphilippe bizonyult gyorsabbnak. Harmadikként hat másodperc hátránnyal az olasz Diego Ulissi ért célba a helyenként 15 százalékos meredekségű ardenneki emelkedőkkel tarkított 195 kilométeres viadalon. Az öt elsőségével rekorder, világbajnoki címvédő spanyol Alejandro Valverde ezúttal nem bírta a végét, így 11 másodperces lemaradással 11. lett.

A Deceuninck-Quick-Step versenyzője idén már harmadik diadalát aratta a tavaszi egynaposokon, ugyanis márciusban a Strade Bianchén és a Milánó-Sanremón is elsőként haladt át a célvonalon. A tavaszi egynaposok vasárnap a Liége-Bastogne-Liége viadallal zárulnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik