Kerékpár: a WADA nem működik együtt az „arrogáns” UCI-vel

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.01.29. 18:51
A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) vezetője hazugságnak nevezte a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnökének azon állítását, hogy megegyezett vele egy közös vizsgálóbizottság felállításáról Lance Armstrong doppingbotrányával kapcsolatban.

Amint arról már beszámoltunk: az UCI hétfőn közleményben jelentette be, hogy feloszlatta három hónapja felállított független bizottságát, amely az üggyel foglalkozott. A szervezet első embere, Pat McQuaid a döntéssel kapcsolatban jelezte, hogy a WADA-nak nem volt bizodalma a testületben, ám John Faheyvel, az ügynökség elnökével tárgyalt a kérdésről, s az a közös cél, hogy egy új, mindenki által támogatott tényfeltáró bizottság álljon majd fel.Amint arról már beszámoltunk: az UCI hétfőn közleményben jelentette be, hogy feloszlatta három hónapja felállított független bizottságát, amely az üggyel foglalkozott. A szervezet első embere, Pat McQuaid a döntéssel kapcsolatban jelezte, hogy a WADA-nak nem volt bizodalma a testületben, ám John Faheyvel, az ügynökség elnökével tárgyalt a kérdésről, s az a közös cél, hogy egy új, mindenki által támogatott tényfeltáró bizottság álljon majd fel.

Fahey kedden ingerülten reagált az UCI által közöltekre. Közleményében felháborítónak nevezte a kerékpáros szövetség megnyilvánulását, amelyet valós tárgyalások nem előztek meg.

„Az általuk leírtak nem felelnek meg a valóságnak, és félrevezetőek” – írta Fahey. Hozzátette, hogy a WADA sosem kérdőjelezte meg a bizottság függetlenségét, csupán azt nehezményezte, hogy az nem mutatott fel eredményeket.

A doppingellenes ügynökség azt is jelezte, hogy egészen addig nem kíván együttműködni az UCI-vel, amíg az ilyen arrogáns.

A tavaly örökre eltiltott Lance Armstrong két hete egy tévéinterjúban elismerte, hogy pályafutása során tiltott szerekkel élt. Azóta az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége és Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is felszólította az 1998 után elért összes eredményétől, így hét Tour de France-diadalától és olimpiai bronzérmétől megfosztott amerikai kerekest, hogy nevezze meg azokat, akik még érintettek a doppingbotrányban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik