Giro: Tom Dumoulinnek a címvédés a fő célja 2018-ban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.01.04. 17:40
null
Floortje Mackaij szelfit csinál Tom Dumoulinnel a Sunweb bemutatóján (Fotó: AFP)
Tom Dumoulin, a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny címvédője számára az a legfontosabb cél 2018-ban, hogy ismét megnyerje az olaszországi viadalt.

 

 

Csapata, a német Sunweb csütörtöki bemutatóján a holland versenyző úgy fogalmazott, azt csak a Giro után dönti el, hogy a Tour de France-on elindul-e.

„A formámtól és a fizikai állapotomtól teszem majd függővé a Tour-részvételemet, de az elsődleges célom az, hogy ismét összetett első legyek a Girón” – jelentette ki a 27 éves kerékpáros, aki tavaly megnyerte a világbajnokság időfutamát is.

Dumoulin elmondta, a tavalyi évhez hasonlóan idén is Abu-Dzabiban kezdi a szezont, ezt követően a Strade Bianche és a Milánó–San Remo egynaposon, valamint a tirrén-adriai körversenyen élesíti majd a formáját a Giro előtt.

„A szezon második felében az országúti vb lesz a fő cél, az időfutamon is szeretném megvédeni a vb-címemet” – jelentette ki a holland kerekes az idei, tiroli világbajnokságra utalva.

Dumoulinnek nem lesz könnyű dolga a Giro-címvédéssel, ugyanis jelezte az olasz körön való indulási szándékát a brit Chris Froome is, aki tavaly a Tour de France mellett a Vuelta a Espanán is diadalmaskodott, igaz, utóbbi körversenyen pozitív doppingmintát produkált, emiatt jelenleg eljárás folyik ellene.

Az idei Giro d'Italiát május 4. és 27. között rendezik, az első három szakaszt Izraelben bonyolítják le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik