Csupasport: Vas Kata Blanka az olimpia után már a vb-n

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2021.08.24. 18:21
Számos magyar bringás, köztük az olimpia negyedik helyezett Vas Kata Blanka is rajthoz áll az augusztus 25-én kezdődő hegyikerékpáros-világbajnokságon, amelyről remélhetően éremmel tér haza.

A tokiói olimpiát követően újra megméreti magát a hegyikerékpáros világelit: augusztus 25-én, szerdán kezdődik, és 29-én, vasárnap ér véget az olaszországi Val di Soléban az MTB-világbajnokság, amelyen több magyar versenyző is indul az olimpiai cross country (XCO) szakágban.

Tavaly az ausztriai Leogang adott otthont a seregszemlének, amelyen Vas Kata Blanka ezüstérmet szerzett. A fiatalon már a nemzetközi mezőnyben is tekintélyt szerző kerékpáros – aki több szakágban, a terepkerékpárban és az országútiban is sikeresen versenyez – a tokiói olimpián is letette névjegyét, így joggal reménykedhetünk, hogy az idei világbajnokságon megismétli vagy felülmúlja tavalyi vb-teljesítményét.

„Jelen állás szerint ott lesz a dobogón – kezdte az értékelést Benkó László szövetségi kapitány. – Blanka az olimpia után egy hét intenzív pihenést tartott. Úgy ment el nyaralni, hogy nem vitt magával bringát, márpedig erre még sohasem volt példa. Bár utána újra edzésbe állt, versenyen nem indult. Ennek ellenére reális az esélye, hogy az első három versenyző között végezzen.”

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik