Csupasport: bringaverseny a tizenhét kilométeres emelkedőn

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2021.04.14. 20:35
A különleges terep miatt is nehéznek ígérkezik az országúti kerékpárosok hegyi bajnoksága, amelyet április 18-án, vasárnap rendeznek meg a Mátrában Parád és Kékestető között.

Eddig csaknem 150 kerékpáros nevezett az április 18-án sorra kerülő országúti kerékpárosok hegyi bajnokságára, amelyet a Mátrában rendeznek meg. A létszám azonban még növekedhet, mivel a szervezők csütörtök éjfélig kitolták a nevezési határidőt.

A Magyar Kerékpáros-szövetség (MKSZ) és a Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület mindent megtesz annak érdekében, hogy a versenyt a járványügyi előírásoknak megfelelően bonyolíthassák le. A rajt és a cél közötti területen kötelező lesz a távolságtartás és a maszkviselés.

A hölgyek és a férfiak négy korcsoportban, elitben, U19-ben és U17-ben és U15-ben állnak rajthoz. A haladó fiúknak és a serdülő leányoknak 7.5 kilométert, az elit férfiaknak és nőknek, továbbá az ifjúsági és serdülőversenyzőknek csaknem 17 kilométert kell tekerniük hegynek felfelé. Helyzetüket nehezíti, hogy meg kell birkózniuk a 761 méteres szintkülönbséggel is.

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik