Contador a Vueltán visszatérhet a trónra

Vágólapra másolva!
2012.08.18. 08:01
null
Alberto Contador népszerűsége töretlen (Fotó: Reuters)
Augusztus elején járt le Alberto Contador eltiltása, aki így rajthoz állhat, és akár meg is nyerheti a szombaton kezdődő 67. Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyt.

 

A spanyol bringást a 2010-es Tourhoz kapcsolódó doppingesete miatt tiltotta el visszamenőleg idén februárban a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS). Büntetése– amellyel a 2010 óta elért összes eredményét, így az akkori Touron, illetve a tavalyi Giro d'Italián aratott végső győzelmét is törölték– augusztus 5-én járt le. Nem sokkal ezt követően az Eneco Tour elnevezésű viadalon tért vissza, s összetettben a negyedik helyen zárt. Contador azon kevesek egyike, akik – törölt végső sikerei ellenére – mindhárom nagy körversenyen, a Touron, a Girón és a Vueltán is győzni tudtak: ő Franciaországban 2007-ben és 2009-ben, míg Olaszországban és Spanyolországban 2008-ban nyert.

A dán Saxo Bank kerekesének ugyanakkor nem lesz könnyű dolga, s nem feltétlenül csak a riválisokkal kell megküzdenie, ugyanis az idei Vuelta útvonala páratlanul nehéznek ígérkezik: egy-egy csapat és egyéni időfutam mellett a 21 szakasz során tízszer lesz hegycsúcson a befutó!

Contador legnagyobb riválisa az idei Touron második brit Christopher Froome lehet, továbbá saját honfitársai, a címvédő Juan José Cobo Acebo, a hegyekben remeklő Igor Antón, vagy a Girón idén második Joaquim Rodríguez, akit ráadásul a Vuelta 2005-ös és 2007-es bajnoka, az orosz Gyenyisz Menysov segít majd.

Meglepetést okozhat még a 2004-ben Giro-győztes olasz Damiano Cunego, a cseh Roman Kreuziger, továbbá két belga kerekes, az idei Girón harmadik Thomas De Gendt, illetve Jurgen Van Den Broeck.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik