Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.10.01 10:01 Frissítve: 2011.10.08 02:42

Bodrogi döntött: amint lehet, francia színekben akar versenyezni

Hamarosan együtt lesznek a szükséges papírok ahhoz, hogy Franciaország színeiben kerékpározzak – nyilatkozta a www.cyclingnews.com című internetes újságnak Bodrogi László, aki csütörtökön ezüstérmes lett a stuttgarti világbajnokság egyéni indításos időfutamában. Bodrogi családi okokra hivatkozott, illetve arra, hogy nem kap támogatást a magyar szövetségtől.

Imago

A magyar kerékpársport történetének legjobb felnőtt-világbajnoki eredményét szállító, 30 éves versenyző hozzátette: a felesége és a gyermekei Franciaországban élnek.

„Teljesen normális, hogy ezek után én is kérvényezem a francia állampolgárságot” – tette hozzá a Credit Agricole versenyzője.

A cyclingnews.com a további okok közé sorolja, hogy Bodrogi – állítása szerint – nem kap támogatást a magyar szövetségtől.

A magyar sportoló úgy érzi, mint időfutammenőnek nem lesz problémája azzal, hogy képviselje Franciaországot a világbajnokságokon és az olimpián.

„Időfutam-specialista vagyok, és Franciaországban nem sok hozzám hasonló kerekes van – mondta. – Ha a csapat kiválaszt az időfutamra, számolhat velem az mezőnyversenyben is. Tavaly a tizenkilencedik helyen végeztem a világbajnokságon, így tehát lehet, hogy jó eredményeket érek el ebben a számban is.”

Ami a 2008-as pekingi olimpiát illeti, Bodrogi az esélyeiről így nyilatkozott:

„Nem tudom, mennyire lehet gyorsan elintézni a papírmunkákat, és hogy tagja lehetek-e már 2008-ban a francia olimpiai vagy vébécsapatnak.”

Szavazás

Önnek mi a véleménye Bodrogi László szándékairól?

Írja be az itt látható számot!
„A magyar szövetség nem örül majd túlzottan annak, ha egy olyan versenyző, mint én, távozik – folytatta. – Ugyanakkor elég sok gond van a szöveetséggel. Azt mondták, mehetek a vébére, de nem adtak semmi pénzt a szállodákra vagy az utazásra. Megoldottam, ahogyan tudtam: a saját magam erejéből és a Credit Agricole segítségével. A csapat úgy érezte, hogy jó eredményt érhetek el, ami jó nekik is, így megérek nekik egy kis befektetést.”

Természetesen kísérletet tettünk arra, hogy megszerezzük ebben az ügyben a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség véleményét. Egyelőre annyit közöltek, hogy Bodrogi a világbajnokság ideje alatt nem jelezte feléjük a fenti szándékát. Hivatalos állásfoglalás később várható.

Érdekesség, hogy a sportág hazai irányítói augusztus végén döntöttek arról, hogy a világbajnokság mezőnyversenyében Magyarországot nem az ob győztese, Szeghalmi Bálint, hanem a második helyen végzett Bodrogi képviselheti.
2022.07.12 14:15:12

Kerékpár MTI/D. S. B.

A norvég Vegard Stake Laengen után az új-zélandi George Bennett is elkapta a fertőzést, hatfősre csökkent az UAE.

2022.07.05 08:42:22

Kerékpár PIETSCH TIBOR, SZABÓ MIKLÓS (FOTÓ)

„Mindig a leggyorsabban akarok felérni a csúcsra, mert így kevesebb ideig érzem a fájdalmat…”

2022.06.29 17:52:45

Kerékpár H. Á.

A francia országúti kerékpáros körverseny menetrendje, programja, a szakaszok útvonala, győztesei.

2022.05.09 19:34:16

Kerékpár ŐRI B. PÉTER

ALAPVONAL. Az eufória, hogy itt lehetek, láthatom élőben a világ legjobb kerékpározóit, mindent felülírt. Mert különben nem nagyon érthető, mi a csuda jó abban, hogy ott állsz a tömegben, bizony lökdösődnöd is kell, néhány másodpercre látod a bringásokat, szinte semmit információd sincs, ez azonban egyáltalán nem érdekel, ott vagy, jó értelemben véve őrjöngsz, tapsolsz, kiabálsz.

2022.05.03 10:58:02

Kerékpár nemzetisport.hu

A Magyar körverseny történetének eddigi legerősebb mezőnye sorakozik rajthoz a május 11-én kezdődő ötnapos viadalon. (x)