Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.10.01 10:01 Frissítve: 2023.02.19 11:31

Bodrogi döntött: amint lehet, francia színekben akar versenyezni

Hamarosan együtt lesznek a szükséges papírok ahhoz, hogy Franciaország színeiben kerékpározzak – nyilatkozta a www.cyclingnews.com című internetes újságnak Bodrogi László, aki csütörtökön ezüstérmes lett a stuttgarti világbajnokság egyéni indításos időfutamában. Bodrogi családi okokra hivatkozott, illetve arra, hogy nem kap támogatást a magyar szövetségtől.

Imago

A magyar kerékpársport történetének legjobb felnőtt-világbajnoki eredményét szállító, 30 éves versenyző hozzátette: a felesége és a gyermekei Franciaországban élnek.

„Teljesen normális, hogy ezek után én is kérvényezem a francia állampolgárságot” – tette hozzá a Credit Agricole versenyzője.

A cyclingnews.com a további okok közé sorolja, hogy Bodrogi – állítása szerint – nem kap támogatást a magyar szövetségtől.

A magyar sportoló úgy érzi, mint időfutammenőnek nem lesz problémája azzal, hogy képviselje Franciaországot a világbajnokságokon és az olimpián.

„Időfutam-specialista vagyok, és Franciaországban nem sok hozzám hasonló kerekes van – mondta. – Ha a csapat kiválaszt az időfutamra, számolhat velem az mezőnyversenyben is. Tavaly a tizenkilencedik helyen végeztem a világbajnokságon, így tehát lehet, hogy jó eredményeket érek el ebben a számban is.”

Ami a 2008-as pekingi olimpiát illeti, Bodrogi az esélyeiről így nyilatkozott:

„Nem tudom, mennyire lehet gyorsan elintézni a papírmunkákat, és hogy tagja lehetek-e már 2008-ban a francia olimpiai vagy vébécsapatnak.”

Szavazás

Önnek mi a véleménye Bodrogi László szándékairól?

Írja be az itt látható számot!
„A magyar szövetség nem örül majd túlzottan annak, ha egy olyan versenyző, mint én, távozik – folytatta. – Ugyanakkor elég sok gond van a szöveetséggel. Azt mondták, mehetek a vébére, de nem adtak semmi pénzt a szállodákra vagy az utazásra. Megoldottam, ahogyan tudtam: a saját magam erejéből és a Credit Agricole segítségével. A csapat úgy érezte, hogy jó eredményt érhetek el, ami jó nekik is, így megérek nekik egy kis befektetést.”

Természetesen kísérletet tettünk arra, hogy megszerezzük ebben az ügyben a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség véleményét. Egyelőre annyit közöltek, hogy Bodrogi a világbajnokság ideje alatt nem jelezte feléjük a fenti szándékát. Hivatalos állásfoglalás később várható.

Érdekesség, hogy a sportág hazai irányítói augusztus végén döntöttek arról, hogy a világbajnokság mezőnyversenyében Magyarországot nem az ob győztese, Szeghalmi Bálint, hanem a második helyen végzett Bodrogi képviselheti.
2023.10.28 00:10:48

Kerékpár nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az egy hónap alatt megtett 920 kilométer során tizenháromszor töltöttem az energiacellákat, az áramtankolás pedig – ha jól bogarásztam a számlát – 420 forintot vett ki a pénztárcámból... És... Ennyi!

2023.10.24 13:45:25

Kerékpár nemzetisport.hu

A kerékpárral történő munkába járás kiváló módja a környezetbarát közlekedésnek is. (x)

2023.07.28 17:58:13

Kerékpár nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Hajlamosak vagyunk csak a győztesekre fókuszálni, az ő szemüvegükön keresztül látni a világot, őket idealizáljuk, de el tudjuk hinni, hogy ők mi is lehetnénk? Ugye, hogy nem?! Szükség van a Pinot-kra, akik azért kerékpároznak, mert szeretik.

2023.07.08 23:02:54

Kerékpár nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mert az nincs rendben, hogy tíz indulója van a női országos bajnokságnak, sőt, a férfiaknál is csak 22-en érnek célba.