Vajda Attila megszenvedte a szolnoki rangsorolót

Vágólapra másolva!
2010.05.19. 16:23
null
Vajda Attila a szolnoki rangsorolón három számban állt rajthoz, míg a szegedi világkupán kettőben tervezi,<br />ha az egészségi állapota megengedi (Fotó: Tumbász Hédi)
Fő sz&aacute;m&aacute;ban, 1000 m&eacute;teren egyesben lemaradt a dobog&oacute;r&oacute;l Vajda Attila a h&eacute;tv&eacute;gi szolnoki kajak-kenu rangsorol&oacute; versenyen, a sport&aacute;g honi id&eacute;nynyit&oacute;j&aacute;n. A szegediek kiv&aacute;l&oacute;s&aacute;ga a folytat&aacute;sban 200 m&eacute;teren egy m&aacute;sodik hellyel, majd 500-on győzelemmel k&aacute;rp&oacute;tolta mag&aacute;t. Felk&eacute;sz&uuml;l&eacute;se azonban &iacute;gy sem lehet z&ouml;kkenőktől mentes a j&ouml;vő h&eacute;t v&eacute;gi szegedi vk-ra &ndash; 1000-en &eacute;s 500-on egyesben lesz jelen&eacute;se &ndash;, mert s&eacute;r&uuml;l&eacute;ssel bajl&oacute;dik. Olimpiai bajnokunk a rangsorol&oacute;r&oacute;l &eacute;s s&eacute;r&uuml;l&eacute;s&eacute;ről a kajak.hu-nak nyilatkozott.

„Bár az ezer méter az erősségem, és csak a negyedik helyet csíptem meg a rangsorolón, igazság szerint mégsem keseredtem neki a történtek után miatt, mert már hozzá vagyok szokva, hogy az év első versenyén mindig kikapok. Nem tudom, hogy ez miért alakul így, de úgy látszik, Szolnok számomra egy ilyen hely. Még mielőtt nagyon elmélyednék magamban a hibák és az okok keresésében, hozzátenném, hogy az előttem végző riválisok kifejezetten jól mentek. Ami miatt mégis el lehettem kenődve, hogy megint elment egy esztendő ezzel a rossz szokásommal, és a statisztikán nem tudtam változtatni. Igazából ez zavart az egészben a legjobban, nem önmagában a vereség, mert utóbbi nem érdekelt. Sajnos történt még velem más is pénteken, történetesen, hogy sikerült kicsit megsérülnöm. Ez ugyan versenyzés közben nem zavart érezhetően, de mivel hideg, rettentően vacak idő volt, az órák múlásával felszínre került a dolog, és már egyre inkább zavart."

„Szombaton a kétszáz méteres versenyeket rendezték. Szerintem én nem voltam rossz, de a rajtomon lehetne még mit csiszolgatnunk a jövőben. Egyszerűen nem tudok kijönni a rajtból. Mindig kapok fél hajót az első száz méteren, amit aztán vagy le tudok dolgozni, vagy nem. Ezen kellene majd változtatnom, hogy inkább én adjak másoknak fél hajót a fél távnál. Ettől függetlenül a második helyem szerintem kifejezetten jó eredmény, ráadásul az idők alapján biztos második hely volt, hiszen majdnem annyit adtam a harmadiknak, mint amennyit kaptam az elsőtől."

„A hétvégi versenyen vasárnap volt a leghidegebb. Ráadásul ekkor már elég élesen éreztem a pénteki sérüléssel kapcsolatos fájdalmaimat. Meghúzódtak a bordaközi izmaim, és minden levegővétel  kínszenvedés volt. Ettől függetlenül könnyen nyertem. Tudtam magamban, hogy ha ezer méteren meg is vertek, ötszázon nem lesz könnyű dolguk! Ami a szegedi világkupát illeti, majd meglátjuk, hogy ott a felkészülésem jelenlegi stádiumában mire leszek képes. Én mindenesetre igyekszem a lehető legjobban felkészülni. Persze első az egészség, most azt kell rendbe rakni, mert a vk után két héttel már rajthoz kell állnom a válogatón, és a jelenlegi erőviszonyok alapján éles meccsekre van kilátás a hazai vizeken is."

Vajda tavaly mindkét távon első helyen végzett, ráadásul 500-on a Kolonics György-emlékfutamot sikerült megnyernie. Tervei szerint a számára is sokat jelentő serleget ezúttal sem adná másnak. A szegedi vk rajtjáig bő egy hét van hátra, addig sokat javulhat az állapota. Kérdéses azonban, hogy a pihentető napok mennyire hagynak majd nyomot a formáján, a felkészültségén és a fizikai állapotán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik