Kajak-kenu: Vasbányai 1000 méteren legyőzte Vajdát

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.06.13. 12:01
null
Vasbányai nem először győzte le Vajdát, de most komoly téttel bírt a két klasszis csatája (Fotó: NS-archív)
A kenusok 1000 méteres számában a Vajda Attilát legyőző Vasbányai Henrik, míg 200 méteren Hajdu Jonatán diadalmaskodott hétfőn Szegeden, az olimpiai válogatóverseny szétlövésén.

 

Vasbányai remek versenyzéssel, magabiztosan győzte le Peking olimpiai bajnokát, így 12 év után először várhatóan nem Vajda képviseli majd a magyar színeket ebben a számban egy világversenyen.

„Ez nagyon édes fájdalom volt, bár nem tudom, mi lett volna velem, ha Attila még jön az utolsó száz méteren, akkorra már nagyon bekötöttem” – mondta az M1 aktuális csatornának Vasbányai, hozzátéve, nem fog megijedni Rióban az előtte adódó lehetőségtől.

A legrövidebb távon három kenus szállt vízre a szétlövésben, Hajdu Jonatán mellett Nagy Péter és Lantos Ádám indult harcba, végül Hajdu magabiztosan utasította maga mögé riválisait.

„Tudtam, hogy ez az egy esélyem van, ezért mindent beleadtam. Nagyon kemény volt, teljesen elfáradtam a végére” – mondta Hajdu.

A Rióba utazó magyar csapat összetétele a június 24-26-án sorra kerülő moszkvai Európa-bajnokságot követően válik véglegessé. A magyaroknak 17 kvótájuk – 8 férfi kajakos, 5 női kajakos és 4 férfi kenus – van az augusztusi ötkarikás játékokra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik