Kajak-kenu: több mint nyolcszázan neveztek a második válogatóra

Vágólapra másolva!
2010.07.22. 08:34
Címkék
Több mint nyolcszáz versenyző nevezett a szegedi felnőtt magyar bajnokságra és világbajnoki válogatóra. A program már csütörtökön elkezdődik.

Tulajdonképpen már csütörtökön délután elkezdődik a szegedi világbajnoki válogató verseny. A férfi négyesek szétlövése délután öt órakor lesz, ahol az Eb-ezüstérmes Dombi Rudolf, Szalai Tamás, Kökény Roland, Hadvina Gergely négyes kihívója a Petrovics Máté, Holpert Ervin, Gyökös Lajos, Bozsik Gábor összeállítású hajó lesz.

Pénteken az 1000, illetve 500 méteres elő- és középfutamokat rendezik a Maty-éren. Szombat délelőtt az 1000 méteres döntők, délután a 200-as előfutamok szerepelnek a programban, míg vasárnap az 500-as, 200-as és 5000 méteres döntők lesznek.

„Két válogatóversenyünk van idén, az elsőt még az Európa-bajnokság előtt tartottuk, a mostani a második – mesélt a válogatási elvekről Storcz Botond felnőtt kapitány.  – Azok, akik mindkét versenyt megnyerik egy számban, azonnal vb-csapattagnak érezhetik magukat. Ha más nyer most hétvégén, mint aki júniusban győzni tudott, akkor szétlövésben döntjük el, hogy ki utazhat a világbajnokságra. A szétlövéseket kedden tartjuk, szintén Szegeden."

„A női négyes összeállítása válogató nélkül az én feladatom lesz, míg a férfiaknál csütörtökön derül ki, hogy melyik egység az erősebb. Eredetileg én azt szerettem volna, hogy azok, akik magabiztosan megnyerték az Eb előtti válogatót, ráadásul Spanyolországban is meggyőzően mentek, automatikusan bekerüljenek a csapatba. Az edzők részéről azonban felmerült az igény, hogy minden számban legyen éles a második válogató, így maradt ez a megoldás."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik