Kajak-kenu: öt magyar érem szombaton a maratoni vb-n

Vágólapra másolva!
2018.09.08. 20:19
A magyar felnőttválogatott egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet nyert a portugáliai Prado Vila Verdében zajló maratoni kajak-kenu világbajnokság szombati versenynapján.

A verseny honlapja szerint női kajak egyesben (26.2 km) Kiszli Vanda győzött, Mihalik Sára ezüstérmet nyert, kenu egyesben (15.4 km) Kisbán Zsófia második, Bónyai Regina ötödik lett. A férfiaknál kajak egyesben (29.8 km) Boros Adrián második, Máthé Krisztián tizedik lett. Kenu egyesben (26.2 km) Dóczé Ádám harmadikként, Nagy Gergely hetedikként zárt.Kiszli Vanda győzött, Mihalik Sára ezüstérmet nyert, kenu egyesben (15.4 km) Kisbán Zsófia második, Bónyai Regina ötödik lett. A férfiaknál kajak egyesben (29.8 km) Boros Adrián második, Máthé Krisztián tizedik lett. Kenu egyesben (26.2 km) Dóczé Ádám harmadikként, Nagy Gergely hetedikként zárt.

A magyarok csütörtökön három arany-, két ezüst- és egy bronzérmet, pénteken pedig egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek az U23-as és az ifjúsági versenyek során.

A vasárnapi záró napon is a felnőttek versenyszámaira kerül sor.

A maratoni szakág önálló világbajnokságát 1988 óta rendezik meg. A hosszútávú pályákon az evezést futó szakaszok váltják, ahol a versenyzőknek a hajójukat és a lapátjukat kézben kell vinniük két vízi út között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik