Kajak-kenu: Összességében nincs okunk panaszra - Storcz Botond

Vágólapra másolva!
2010.07.03. 13:28
Storcz Botond szövetségi kapitány elégedetten értékelte a magyar egységek szereplését a kajak-kenu Európa-bajnokság szombati döntői után.

„Összességében nincs okunk panaszra. Egyedül Kovács Kati negyedik helye okozhat csalódást, a többiek az elvárásoknak megfelelően szerepeltek, és láttam néhány kiváló teljesítményt is" – értékelt a hazai szövetségnek Storcz Botond szövetségi kapitány.

„Az Európa-bajnok női kajak kettes leiskolázta a mezőnyt, tanítani való volt, ahogy megindultak a cél előtt háromszáz méterrel, onnantól csak a hátukat nézte mindenki. Nagyon szépen ment a férfi páros is, az előfutamok után biztos voltam abban, hogy vagy arany, vagy ezüstérmet szereznek, az utóbbi sikerült. Borzasztóan örülök a fiú négyes sikerének, évek óta nem álltunk dobogón ebben a versenyszámban, a srácok meghálálták a bizalmam. Sarudi Pali bronzérme is egyértelmű siker, úgy néz ki, hogy Vajda Attilán kívül még egy klasszis versenyzőnk van ezen a távon. Kucsera Gábor tud ennél jobbat, de így is csak nüanszokon múlt, hogy dobogós legyen. A kenu páros hozta magát, de azért szebb lett volna, ha érmet szereznek, és egy fokkal jobbat vártam a kenu négyes egységünktől is. A németek lehengerlően szerepeltek ma, jól látszik, hogy katonás rendben készülnek, minden versenyszámra megvan a »specialistájuk«. Nem hiszem, hogy a világbajnokságig nagyot zuhanna a formájuk, mi viszont még fejlődhetünk addig" – vélekedett a szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik