Kajak-kenu: nem örül a külföldiek importálásának a szerb exkapitány

Vágólapra másolva!
2013.02.21. 19:54
Panda János, a szerb női kajakválogatott korábbi kapitánya nem örül a külföldi csillagok, így Benedek Dalma és Douchev-Janics Natasa „importálásának".

„Bevallom, abban, hogy én nem pályázom a következő időszakban a kapitányi munkakörre, közrejátszik az idősebb külföldi csillagok importálása. Ennek kapcsán voltak és vannak nézetkülönbségeim a szerb szövetséggel" – nyilatkozta Panda a Borsnak.Borsnak.

Az exkapitány úgy vélte, Douchev-Janics és Benedek rövid távon erősítést jelent a szerb női válogatott számára, ugyanakkor elveszik a fejlődési lehetőséget a fiatalok elől.

Douchev-Janics ügyében egyelőre semmilyen fejlemény nem történt, a háromszoros olimpiai bajnok április 14-ig Portugáliában készül. A Szerbiai Kajak-kenu Szövetség elnöke, Mirko Nisovics a Szerbiai Olimpiai Bizottság tagjaival (OKS) kész volt elutazni Lausanne-ba, a nemzetközi szövetség (ICF) székhelyére, hogy elmagyarázzák, az igazság Natasa oldalán van, s nem tilthatják el két évre a nemzetközi viadaloktól. Az ICF-ből azonban azt a választ kapták, hogy erre semmi szükség, mivel Douchev-Janics ügye a szövetség vezetőségének márciusi ülésén szerepel majd napirenden.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik