Kajak-kenu: Kolonics Györgyre félezren emlékeztek Csepelen

Vágólapra másolva!
2010.07.15. 23:05
null
Idén is megemlékeztek a két éve elhunyt Kolonics Györgyről
Immár két éve, 2008. július 15-én távozott el a magyar sport egyik legnagyobb alakja, a kétszeres olimpiai- és tizenötszörös világbajnok kenus, Kolonics György. Barátai, sporttársai, tisztelői csütörtökön immár harmadszor gyűltek össze Csepelen, hogy fáklyás evezéssel emlékezzenek a bajnokról.

Az idei programot rendhagyó felvezetés kezdte, hiszen a Kolonics György nevét viselő és emlékét őrző alapítvány – az este főszervezője – a Kajak.hu által felajánlott és a Vetarán internetes árverésre bocsátott kenut adta át Bánkuti Attilának, egy volt váci kajakosnak, aki egy családi vállalkozást képviselve 471ezer forintért jutott hozzá az immár legendás sportember utolsó edzéshajójához. A befolyt összeget az utánpótlásra fordíthatja az alapítvány, egy előnyös megállapodás révén évente négy hajót kapnak használatra a Kajak.hu-tól, amelyeket az alapítvány a legtehetségesebb serdülőkorú (12-14) éves fiataloknak adhat majd.

A hajó átadását követően beszédet mondott Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, majd sor került a szokásos fáklyás evezésre. A megemlékezésen résztvevő félezer emberből több mint háromszázan hajóba is szálltak, hogy evezéssel tegyék teljessé az estébe nyúló késő délutánjukat. A programot volt és jelenlegi sportági nagyságok énekes-zenés megemlékezése tette teljessé. Géczi Erika, valamint a Wichmann Tamás, Vajda Attila kettős – utóbbiak gitárral a kézben – egy alkalmi vízi színpadon ezúttal dalokkal jeleskedett.

Az összegyűltek között ott láthattunk Angyal Zoltánt – volt szövetségi kapitányt, az alapítvány elnökét -, Storcz Botond felnőtt- és Hüttner Csaba utánpótlás kapitányt. Az egykori bajnokok között Wichmann Tamás mellett a teljesség igénye nélkül ott láthattuk Moszkva és Sydney olimpiai kenus bajnokát, Foltán Lászlót, valamint Pulai Imrét. A háromszoros olimpiai ezüstérmes kajakos Szabó Szilviát, illetve egykori páros- és négyestársát, Bóta Kingát.

De természetesen nem hiányozhattak Kolonics György legközelebbi csapattársai sem, így Horváth Csaba, Kozmann György, Csabai Edvin, Györe Attila, Jakus Béla, valamint edzőjük, Ludasi Róbert. Az aktív válogatottakat Vajda Attila mellett korelnökként Kökény Roland képviselte, de csepelieket is bőven találhattunk a megemlékezők között, így Kiss Tamást, Korisánszky Pétert vagy éppen a friss Eb-ezüstérmes női kenust, Marschalkó Alexandrát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik