Kajak-kenu: Kammerert olimpiai bajnokra cseréli Szalai

P. A.P. A.
Vágólapra másolva!
2015.07.02. 16:15
null
Szalai Tamás (jobbra) az EJ-n még Kammerer Zoltánnal nyert, de utána kényszerbők váltnai kellett<br />(Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség facebook)
Kammerer Zoltán után Dombi Rudolffal ül egy hajóba Szalai Tamás a kajak-kenusok második, szolnoki válogatóján. A Európai Játékokon győztes, korábban már a hazai szétlövést is megnyerő K–2 1000 m-es egységet a szövetség szakmai indokokra hivatkozva nem engedi rajthoz állni az olimpiai kvalifikációs milánói vb-n. Kammerernek biztos helye van a négyesben, Szalainak azonban sürgősen új megoldás után kellett néznie.




„Az elmúlt napokban több felkérést is kaptam, ami nagyon jólesett – mondta Szalai Tamás. – Kedden össze is ültünk Dombi Rudival, megnéztük, hogyan tudunk együtt evezni. Az első benyomásom, hogy nem volt rossz. Ebből azonban nem lehet messzemenő következtetést levonni, sokat kell edzenünk azért, hogy összecsiszolódjunk. Mindenesetre abban megegyeztünk, hogy a válogatóig hátralévő időszakot közösen végigdolgozzuk.”

Szinte az alapoktól kell építkezniük, hiszen párosban sohasem ültek együtt, és a közös négyesből is öt évvel ezelőttiek a legutóbbi emlékeik.

„Egyelőre nehéz, hogy ne a Zolival alkotott pároshoz hasonlítsam az új egységet. Rudi teljesen más stílusban, ritmussal és technikával evez, de ez természetes – folytatta Szalai, akinek elmondása szerint lelkiállapota is sokat javult. – A gondolataimban helyre tettem a történteket, rávettem magam a további kemény edzésmunkára. Nem is volt más lehetőségem, hiszen bizonyítani akarok!”

Szalai – aki ezer méter egyesben is rajthoz áll – nagy küzdelemre számít a Noé Zsombor, Vass Péter és a Kökény Roland, Hufnágel Tibor alkotta kettős ellen a második vb-válogatón.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik