Kajak-kenu: Fazekas nem változtat az eddig felépített munkán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.11. 11:46
null
Fazekas-Zur (balra) betegen is ott volt a vk-n induló olimpiai bajnok női négyesben (Fotó: NS-archív)
Fazekas-Zur Krisztina, olimpiai bajnok kajakosunk – Szabó Gabriellához hasonlóan – az Eb-válogatón nem tudta kvalifikálni magát a sportág 2013-as, portugáliai kontinensviadalára. Viszont Szabóval ellentétben ő az edzésmunkáján sem változtat, és új impulzusokra sem vágyik. Amint arról a kajak.hu sportági oldalnak nyilatkozott: változatlanul bízik edző-férjében, és az eddig felépített munkáját sem helyezi új alapokra.

 

„Nagyon nem örülök, hogy nem sikerült az első válogató, de most már nem erre koncentrálok – nyilatkozta Fazekas-Zur Krisztina. – Nem az Európa-bajnokság a legfontosabb verseny idén, hanem az augusztus végi világbajnokság, amelyre viszont lesz még egy válogató július 19–21-e között. Én most már erre készülök. Az Eb-válogatóra sajnos nem tudtam maximálisan ráhangolódni, mivel előtte két hétig vírusos betegséggel küzdöttem, ami teljesen legyengített. Nem is tudtam a legjobb formámat hozni. Sajnos a világkupás szereplésem is ennek tudható be. Igaz, magán a válogatón végül már egészségesen tudtam menni, de előtte több napot kihagytam és antibiotikumot szedtem, ami egy verseny előtt nem igazán szerencsés dolog. Mégis bizakodtam, hiszen voltak jó pályáim a válogatón, ami mutatta: jó irányban haladunk az edzőmmel, Rami Zurral.”

Fazekas-Zur – Szabó Gabriellával ellentétben – nem tervezi, hogy változtat a felkészülésén, vagy akár más edzővel készül a jövőben.

„Nagyon jó formában érkeztem meg Magyarországra, és a szegedi világkupa előtti felkészülésem is jól sikerült. Az, hogy huszonkét éves pályafutásom alatt most az egyszer rosszkor jött egy betegség, még talán belefér. Én még ettől függetlenül is szerencsésnek érzem magam. Nem változtatok az edzésprogramomon, és százszázalékosan bízom az edzőmben, valamint az irányításával elvégzett munkában.”

A kajakos esetében adja magát a kérdés: nem lett volna szerencsésebb lemondania a vk-szereplést? Hiszen a betegsége megfelelő magyarázatként szolgált volna erre.

„Nem hiszem, hogy ennek bármilyen hatása lett volna a válogató eredményeit illetően. Ha egyesben nem is, de Szegeden sikerült ezüstérmet szerezni négyesben. Nem volt, és továbbra sincs okom arra, hogy változtassak az eddig felépített munkán.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik