Kajak-kenu Eb: négy döntős, négy középfutamos magyar egység 200 méteren

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.06.09. 16:29
null
Kozák Danuta a női K–1 200 méter előfutamában (Fotó: MTI)
Az előfutamban érdekelt hét magyar egység közül négy középfutamra kényszerül 200 méteren a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon, három hajó ugyanakkor egyből bejutott a vasárnapi döntőbe.

 

 

Női K–1-ben és férfi C–1-ben az első hely egyből finálét ért, de sem az 500 méteres négyessel délelőtt aranyérmes, ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta, sem a 20 éves Takács Mihály nem tudott élni a lehetőséggel. Előbbi a hazai közönség előtt szereplő Biljana Relic, utóbbi pedig az orosz Ivan Stil mögött lett második, s ez mindkettőjük esetében a középfutamos folytatást jelentette.

Ugyancsak a második fordulóra kényszerül a kajakos Birkás Balázs, de ebben a számban olyan sokan neveztek, hogy az előfutamból nem is lehetett egyenes ágon a fináléba kerülni. A 22 éves, párosban világ- és Európa-bajnok szegedi versenyző harmadik lett, ez a helyezés a középfutamban már döntőt ér.

Női C–1-ben és K–2-ben, illetve férfi C–2-ben és K–2-ben az első három hely valamelyikén végezve meg lehetett spórolni a középfutamot, s a magyar egységek közül három nem is hibázott. A kenusoknál Balla Virág második, míg a kajakosoknál a két világbajnoki címvédő kettős közül Hagymási Réka és Szabó Ágnes harmadik, Balaska Márk és Birkás Balázs második hellyel lépett tovább a legjobb kilenc közé. A Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kenus duó „pótvizsgázik”, miután futamában negyedikként ért célba.

A Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső kenus duó előfutam nélkül lett finalista, miután C–2 200 méteren éppen egy döntőnyi, kilenc egység nevezett.

Közben szombat délután a paradöntőkben is született magyar érem: Juhász Tamás a VL2-es kategóriában, 200 méteren harmadik lett.

Később:
16.45: 200 méteres középfutamok
vasárnap:
8.35: paradöntők
10.35: 500 méteres döntők
13.05: 200 méteres döntők
15.20: 5000 méteres döntők

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik