Kajak-kenu Eb: A végére mindenki hozta magát – Storcz

Vágólapra másolva!
2016.06.24. 20:56
Elégedetten értékelt a pénteki nyitó nap után Storcz Botond, a moszkvai kajak-kenu Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott vezetőedzője.

„Voltak azért nehéz számok, elsősorban a duplázások miatt. Például Kozák Danuta esetében is látszott, hogy párosban, nagyjából egy órával az egyes után már nehezebben ment. A végére azért mindenki hozta magát és ott vagyunk a döntőkben" – értékelt Storcz Botond, aki az MTI érdeklődésére külön kitért a férfi K-4 1000 méteres egységre is, amelynek jó Eb-szereplésre van szüksége ahhoz, hogy végérvényesen kiharcolja a riói indulást.

„Az a lényeg, hogy csinálják végig ezt a versenyt. Nekik talán gyakorlás szempontjából most jó is, hogy nem minden tökéletes. Nagyon friss egységről van, hiányzik nekik a versenyzés és a tapasztalat. A döntőben majd megmutathatják" – mondta a szakember a Hufnágel Tibor, Dombvári Bence, Ceiner Benjámin, Kugler Attila összeállítású egységről, mely az előfutamában negyedik lett, majd a középfutamból futammásodikként jutott fináléba.

Storcz Botond külön kiemelte Kozák Danuta és a mindössze 19 éves junior világbajnok, Kopasz Bálint szereplését. Előbbi egyesben és párosban is egyből a döntőbe jutott 500 méteren, utóbbi pedig a középfutamból harcolta ki a finálés szereplést. Hozzátette, kissé meglepődött a Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor, Somorácz Tamás összeállítású K-4 500 méteres hajó remeklésén is.

Storcz Botond abban bízik, hogy összességében tíz érmet tudnak majd elhozni az orosz fővárosból, s szeretné, ha az olimpiai számokban minél jobban szerepelnének a versenyzők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik