Kajak-kenu: a moszkvai ifi Eb magyar kiválósága Janics kihívója lenne

Vágólapra másolva!
2010.08.16. 12:13
Címkék
Hagymási Anita a magyar csapat legeredményesebb versenyzőjeként három aranyérmet szerzett a július végi moszkvai ifjúsági Európa-bajnokságon. Jelenleg a szezon fáradalmait piheni ki, hol máshol, mint stílszerűen a Duna mellett, Dömsödön.

„Az idén már nincs mire készülnöm. Az augusztust megkaptam a pihenésre, szeptemberben kezdjük újra az edzéseket” – magyarázza a Farkasdi Ramónával K–2 500 és 1000 méteren, valamint K–1 200 méteren győztes kajakos.

Reménységünk a következő szezonban előrelép, hiszen immár a felnőttek között kell versenyeznie.

„Kicsit új terep lesz ez a számomra, de remélem, az ifiben megélt sikerekkel tudok majd beilleszkedni ebbe a korosztályba. Sajnos Farkasdi Ramónával alkotott párosunkat jövőre nem láthatják, hiszen Rami még mindig ifikorú lesz, így egyelőre csak az a biztos, hogy kétszáz egyesre készülök.”

Hagymási moszkvai sikereire előre nem fogadott volna, de a válogatókon mutatott teljesítménye alapján bízott benne, hogy mindkét párosban a dobogón tud majd végezni.

„Rizikós volt – utalt a kétszáz méterre Hagymási. – Egyrészt egyéniben indultam, ráadásul nagyon rövid ez a kétszáz méter. De azt hiszem, ez az a táv, amely a leginkább fekszik nekem.”

Moszkvában a testvére, Réka is eredményes volt, hiszen kétszáz párosban ezüstérmet szerzett, így szüleik igen büszkék lehettek rájuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik