Kajak-kenu: „A cél Tokió” – Lakatos Zsanett úgy érzi, jól döntött a klubváltással

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.03.15. 16:09
null
Lakatos Zsanett szerint a felkészülés szempontjából kicsit sem mellékes, hogy Horvátországban a saját hajójával dolgozhatott (Fotó: Prémium Média & Sport Management)
Jót tett számára a környezetváltás, a legfőbb célja pedig a tokiói olimpián való részvétel – jelentette ki a világbajnok kenus, Lakatos Zsanett. A Kovács Katalin Sportakadémia színeiben készülő, válogatott versenyző az előző két hetet Horvátországban töltötte, az edzőtábort pedig olyan „apróságok” tették a korábbi évekénél hatékonyabbá, minthogy a saját hajójával kezdhette az idény eleji evezést.

 

„Azt nem árulhatom el pontosan mennyit, de szerencsére jó sokat” – mondta Lakatos Zsanett a Prémium Médiának arra a kérdésre, hány kilométert evezett Rogotinban.

„Az elmúlt évek hasonló szakaszához képest jobb erőben érzem magam. Ilyenkor egészen apró dolgok is sokat számíthatnak. Például korábban rendre Afrikába jártam az év eleji edzőtáborra, ahová nem tudtuk magunkkal vinni a saját hajómat. A versenysúly adott, de ezt leszámítva minden hajó kicsit más, picit szélesebb, máshogy van kisúlyozva, ezek mind jelentősen befolyásolják aztán azt, ahogyan az ember evez benne. Most a saját hajómmal készülhettem, ez volt az egyik előnye Rogotinnak” – magyarázta Major Ildikó tanítványa.

Lakatos múlt ősszel döntött úgy, hogy klubot vált és az UTE szerelését a Kovács Katalin Sportakadémiáéra cseréli – idézte fel a Prémium hírlevele.

„Rengeteg nálam is fiatalabb versenyző vesz most körül, akik óriási lendülettel vetették magukat a munkába. Nagyon akarnak és muszáj voltam felvenni a kesztyűt: menni, csinálni. Szerintem előrébb tartok, mint az elmúlt években ilyenkor. Ez annak is köszönhető, hogy mentálisan is sokat fejlődtem, sokkal jobban érzem most magam.”

Hozzátette, igyekeznek teljesen kizárni a koronavírussal kapcsolatos híreket a felkészülésből.

„A tavalyi év nehézségét inkább a bizonytalanság jelentette, hogy egyik nap azt mondták, edzünk tovább, az eredeti tervek szerint, másnap pedig közölték, nem mehetünk le egy ideig a vízitelepre. Volt egy négyhetes teljes kihagyásom is, ami után nem volt ugyanolyan folytatni. Ez kizökkentett, de ezen túlvagyunk és remélhetőleg már nem is lesz hasonló. Mi mindenesetre úgy döntöttünk, úgy készülünk, hogy minden jelenleg a naptárban szereplő verseny fix.”

Május első hétvégéjén hazai válogatóverseny vár Lakatos Zsanettre és társaira, majd május 12. és 16. között Szeged ad otthont az olimpiai pótkvalifikációs világkupa-versenynek. Utóbbi viadalon az első két hely valamelyike a cél világbajnokunk számára – ez a két hely ér tokiói kvótát. Az olimpián a női kenusok egyéniben 200, párosban pedig 500 méteres távon versenyeznek majd.

„A cél Tokió, ez nem is lehet kérdés” – tekintett előre a Prémium Média hírlevelének adott interjúban Lakatos Zsanett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik